Fruktóza příčinou nadváhy?

Víte jak souvisí fruktóza s nadváhou? Němečtí vědci z Institutu pro výzkum výživy zjistili, že nápoje obsahující fruktózu a jejich konzumace, jsou přímým důvodem zvyšování váhy. Proč tomu tak je?

Dva džusy ve sklenicích s plátkem citrónu a limetky

Kdy je fruktóza příčinou nadváhy?

Německými vědci a pokusy na zvířatech bylo zjištěno, že fruktóza úzce souvisí s nadbytečnými kily. Fruktóza obsažená v ovoci nebezpečná není, ale slazené nápoje jsou na tom hůře.

 

Mnohé limonády jsou navíc bohatým zdrojem „éček”, které negativně ovlivňují stav vašeho organismu. Tělo však můžete zbavit všech škodlivých látek detoxikací.

Američtí výzkumníci o fruktóze

Studie amerických výzkumníků říká, že za posledních dvacet let stouplo v potravinářském průmyslu používání kukuřičného sirupu jako sladidla až o 1000%! Tím se výrazně zvýšil i počet obézních lidí.

Fruktóza ovlivňuje ukládání tuku

Podle expertů má fruktóza vliv na průběh výměny látkové v těle. Při nadměrné konzumaci nápojů slazených právě fruktózou rostou zásoby tělesného tuku, který se neumí odbourávat běžným způsobem.

Letní nápoj bez fruktózy

Připravte si nápoj léta zcela bez konzervačních látek a bez zrádné fruktózy.
Tady máte recept: Potřebujete 1 l vody, 500 g čerstvého ovoce dle chuti, 2 polévkové lžíce citrónové šťávy a lžíci medu. Ovoce s medem rozmixujte, promíchejte s vodou a ihned podávejte.
Vyzkoušejte zeštíhlující minerální kúru

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies