Fetišismus

Mizí vám ze skříně kalhotky? Zbystřete pozornost! Váš partner před vámi možná skrývá fetišistické choutky. Hladíte jej po jeho holé lebce a nedokážete si představit život s vlasatcem? Pak jste možná fetišistka i vy!

Žena natahující si kalhotky

Fetišismus je erotické zaměření na určitý druh předmětů či na jisté části těla. Nejčastějšími fetišemi je spodní prádlo, silonky a dámské boty, ale mohou jimi být i plenky, latex, igelit ap. Mezi nejznámějšími fetiše - části těla - patří velká ňadra a nohy.

Někteří fetišisté uspokojují svou vášeň tajně. Pozorují a líbají své fetiše a sami se přitom ukájejí. Jiní mohou spát se svou partnerkou jen pokud má během pohlavního styku na sobě jejich sexuální fetiše nebo jsou tyto předměty alespoň v jejich zorném poli. Existují však také fetišisté, kteří sexuálního partnera nepotřebují, nahrazuje jim ho totiž vytvoření vlastní sbírky vytoužených předmětů.

Příčiny fetišismu

Sexuologové vidí příčinu fetišismu v příliš častých mastrubačních fantaziích spojených s určitým objektem. Ty mohou vést až závislosti na něm. Někteří psychoanalytikové zase vidí ve fetišismu nezvládnutí tzv. kastračního komplexu. K tomu dochází, jestliže se chlapec dívá na ženský genitál jako na kastrovaný a má strach, že bude také kastrován. Pokud není tento strach překonán, může dojít k fetišismu. Sexuální energie se přesune ze člověka jen na určité symboly.

Fetišismus - pouze mužská záležitost?

Přestože jsou fetišisté převážně muži, ženy nejsou žádnou vyjímkou. Jakmile začnou dámyu partnerů obdivovat například husté vlnité vlasy, zařazují se mezi fetišistky vlasové. Pokud naopak milují muže plešaté a vyznávají holou lebku jako znak sexuální zdatnosti a pohlavní výkonnosti, jedná se také o případ fetišismu.

Je fetišismus nebezpečný?

Pokud svým jednáním fetišista nikoho nepoškozuje, pokládá se fetišismus za psychosexuální poruchu a je přiřazen ke stejné kategorii jako je např. exhibicionismus. Nevede-li fetišismus ke zhoršení sexuálních nebo sociálních vztahů, nevyžaduje žádné léčení.
Fetišismus však může být tak silný a nutkavý, že se stane určující silou v životě postiženého. "Střevíčkový fetišista" pak může pracovat např. jako prodavač obuvi, přestože má předpoklady pro kvalifikovanější činnost.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies