Exotické Maroko

Navštivte společně s námi exotické Maroko a poznejte vše, co Vám může tato poměrně turisticky neznámá země nabídnout.

Velbloudi na pláži

Všeobecně o Maroku

Maroko leží na severu Afriky při pobřeží Středozemního a Atlantského oceánu. Od břehů Starého kontinentu Maroko dělí pouze Gibraltarská úžina. Název země pochází z arabského al-Maghrib al-Aksa, což znamená „Nejzazší západ". Maroko již od počátku dějin se stalo branou evropského, afrického a muslimského světa.

Rabat

Rabat, rozkládající se na mořském pobřeží, je hlavním městem Maroka, ze kterého na Vás  sálá evropská atmosféra. Toto město leží v severovýchodní části pobřeží Atlantského oceánu a při březích delty řeky Bú Begreg. Moderní budovy zasazené do okolní přírody působí klidným a uvolněným dojmem, žádného spěchu, jak je tomu v evropských velkoměstech, se zde rozhodně nedočkáte. V Rabatu naleznete sídlo královské rodiny, sídlo vlády a katolické biskupství. Při toulkách tímto městem rozhodně nezapomeňte navštívit Médinu - starou arabskou čtvrt a Ulici konzulů (Rue des Consuls).

Casablanca

Casablanca je největším, nejvýznamnějším a také nejnavštěvovanějším městem Maroka, ve kterém trvale žije 3,7 miliónů obyvatel. Moderní podoba města láká ruchem a bujarým nočním životem, pozůstatky španělské a africké architektury zase svou krásou. V Casablance nalezneme nejvýznamnější přístav při marockých březích Atlantského oceánu. Při toulkách městem rozhodně nezapomeňte navštívit Mešity Hassana II., Katedrálu Sacré Coeur a místo zvané Mohammed V.

Tanger

Tanger je velmi významné přístavní město, které je po dlouhá desetiletí považováno za skutečnou bránu do Maroka. Leží v severní části Maroka, asi 30 kilometrů od španělských břehů Gibraltarského průlivu. Je charakteristické svou kouzelnou atmosférou, která na Vás dýchne dějinami. Mísí se zde africká, španělská a francouzská kultura.

Herkulovy jeskyně

Herkulovy jeskyně leží cca 14 kilometrů od města Tanger. Jsou jedním z nejvýznamnějších archeologických nalezišť světového významu. V kombinaci s okolní panenskou přírodou se tedy můžete těšit na vskutku nezapomenutelný zážitek. Podle řecké mytologie zde krátkou dobu pobýval bájný Herkules.

Marakéš - chaotické tržiště?

Druhé největší město Maroka, známé také jako Rudé město nebo Al Hamra, leží při úpatí pohoří Atlas. V Marakéši naleznete jak historickou, tak i moderní část města.

Na centrálním náměstí v Marakéši Djemaa el-Fna můžete potkat zaříkávače hadů, pouštní kmeny prodávající nespočet hadích kůží, místní nabízející koření či bylinky, prodejce nabízející výrobky z kůže či stříbra nebo také živá zvířata.

Při toulkách městem se rozhodně nezapomeňte podívat na měšitu Koutoubia (nejvyšší stavbu města), zachovalé Hrobky Saadů a nebo Suuqs, pověstné tržiště, kde naleznete vše, co k Maroku patří.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies