Energetické nápoje - jsou bezpečné?

Obliba energy drinků je čím dál tím větší. Pijeme je, když jsme unavení nebo potřebujeme zůstat ve střehu. Pořád lepší než nasávat alkohol, říkáme si. Jenže.. I na energetických nápojích si můžeme vytvořit závislost.
Dívka pijící z plechovky přes brčko

Energetické nápoje a jejich účinek

Energy drinky vám dodávají energii díky vysokému obsahu cukru a kofeinu. Tato ďábelská kombinace zvýší vaši výkonnost na maximum. Jakmile však zvýšená hladina cukru v krvi klesne, padne na vás ještě větší únava než před vypitím prvního drinku.

Energetické nápoje a alkohol

Alkohol povzbuzující účinek energy drinků zvyšuje, proto tyto dva nápoje mixuje mnoho mladých lidí. Protože ale alkohol smíchaný v energy drinku nejde tolik cítit, aniž by si to uvědomili, vypijí ho mnohem více než obvykle. Tento koktejl pak může být příčinou pořádné kocoviny, onemocnění vyšším krevním tlakem nebo i srdeční arytmie.

Energetické nápoje a závislost na nich

Na energy drincích můžete být závislí stejně jako na alkoholu nebo cigaretách. Lidé, kteří se neustále cítí vyčerpaní, raději sáhnou po energetickém nápoji než aby odpočívali aktivně. Tělo si na příděl kofeinu a cukru brzy zvykne a dotyčný pak musí zvyšovat dávky. Neustálé kolísání krevního cukru zamává s vaší psychikou. Jakmile účinky energetického nápoje odezní, nastoupují závratě, nevolnost, pocení, návaly horka, bolesti břicha a hlavy. Předávkování energetickými nápoji může způsobit i smrt.

Energetické nápoje – všeho s mírou!

Pokud si občas otevřete plechovku, třeba po únavné cestě autem, nijak si neuškodíte. Pokud však bez energy drinků nevydržíte ani pár hodin, potýkáte se zřejmě se závislostí na těchto povzbuzujících nápojích.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies