Elektrosmog

Kam se jen podíváte, všude jsou zařízení na elektrický proud a rozvody elektrické energie. Ty vytvářejí elektromagnetická pole a vlny, které prostupují skrze nás. Přečtěte si, jak se tzv. elektrosmogu bránit.
Zapnutý monitor počítače

Co je to elektrosmog

Elektrosmog je souhrnný název pro veškerá elektromagnetická pole a vlny, vyzařované všemi těmi zařízeními, které potřebují ke své činnosti elektrický proud. Patří zde tedy počítače, televizory, mobilní telefony, elektrické spotřebiče v domácnosti, ale i rozvody. Elektromagnetická pole se šíří všude, kde se něco děje s elektřinou, dokonce i ve vašem autě. Elektromagnetickými poli, která vytvářejí dotyčný elektrosmog, se obklopujeme každý den.

Vliv elektrosmogu na náš organismus

Vědci žádný důkaz o škodlivosti elektromagnetických polí nenašli, ale když si představíme, kolik zařízení na elektrický proud nás denně obklopuje, jak námi prostupují všechny ty vlny, je jasné, že elektrosmog na náš organismus rozhodně nebude mít vliv pozitivní. Výrobci elektrospotřebičů takové výzkumy zrovna nepodporují. Kdyby se totiž ukázalo, jak je elektrosmog škodlivý, mohli by své podnikání rovnou zabalit.

Podle bioarchitektů mohou být elektrické rozvody v podobě rozdvojek a prodlužovaček příčinou nespavosti, bolestí hlavy či psychického napětí.

Elektrosmog v domácnosti a jak se mu bránit

Rozhlédněte se doma kolem sebe. Téměř všude uvidíte zařízení na elektrický proud. Když se postavíte k rádiu, vlny budou prostupovat skrze vás. Z televizní obrazovky a počítače vlny šlehají do vzdálenosti 30 cm. Vyhněte se tedy těsné blízkosti televizní obrazovky a monitoru počítače. Vhodné je přerušit permanentní dívání se každé dvě hodiny.
Domácí elektrospotřebiče nemějte zbytečně zapnuté. Nejhorší je používat několik elektrospotřebičů současně.
Pokud si sušíte vlasy, telefonujete a ještě k tomu máte zapnuté rádio, výrazně narušujete ekologii vaší domácnosti. V ložnici by neměly být žádné spotřebiče a mobilní telefony umístěte co nejdál od hlavy.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies