E-shopy - jak nenaletět při nákupu přes internet?

Přináší to spoustu výhod. Je to rychlé, naleznete více produktů na jednom místě nebo si můžete zboží porovnat s konkurencí.

Nakupování přes internet má i svá rizika

 

Pokud dáte přednost nákupu přes internet, připravujete se tak ale o možnost osahání či vyzkoušení zboží. Fotky či informace o jednotlivých produktech mohou být na internetu zkreslené či dokonce nepravdivé. Jestli se s takovým rizikem smíříte, klidně můžete nakupovat z pohodlí domova. Jak tedy na internetu bezpečně nakupovat? Poradíme vám, na co si dát pozor.

 

Když si vždy přečtete recenze, určitě neprohloupíte

 

Díky recenzím na obchod či konkrétní produkt se možná ochráníte, před nekvalitním zbožím či zbytečně přemrštěnými cenami. Pokud žádné recenze nenajdete, nemusíte se hned plašit, že jde o podvod. Možná je na trhu krátce, třeba je to nová firma, která ještě nemá moc zákazníků.

 

Neměli byste platit předem u obchodů, se kterými nemáte osobní zkušenost

 

Ano, uznáváme, že je pohodlnější ihned zaplatit přes internet a pak už jen čekat na balíček. Ale jestli s tímto obchodem nemáte žádnou zkušenost, nenašli jste k němu ani žádné recenze a pořádně ani potřebné informace, raději neplaťte předem.

 

Také vás musíme upozornit na zálohy. Pokud po vás budou požadovat nějakou zálohu nebo neexistuje možnost, aby vám zboží poslali na dobírku, mějte se na pozoru. Přinejmenším je to hodně podezřelé. V nejhorším případě se může jednat o podvodný obchod.

 

Nenechte se zlákat až příliš levným zbožím

 

Mnoho lidí nakupuje impulzivně a na prvním místě v procesu jejich rozhodování o koupi je samozřejmě cena. I když to vlastně nepotřebujete, důležité je, že jste ušetřili. To je to hlavní. Ale levné věci znamenají ve většině z případů nízkou kvalitu. Jestli narazíte na nějaké internetové stránce, že je ten produkt levnější až o desítky procent než v na jiných e-shopech, raději si to důkladně prověřte. Jistější je nakoupit z jiné, spolehlivější stránky.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies