Dovolená v zahraničí - vyhněte se trapným situacím!

Španělsko, Thajsko, Itálie. Kam se chystáte letos vy? Dovolená v zahraničních zemích se často neobejde bez trapných situací. Stát se může cokoliv - v restauraci, na pláži, v nočním baru. Co byste měli vědět o spropitném, oblečení a mnohém dalším.
Chrám v Thajsku

Dovolená v zahraničí - slunné Španělsko

Ve Španělsku ženu vždy oslovujte „seňorita”, výraz „seňora” se používá pro starší dámu. Jdete-li na dovolené ve Španělsku do restaurace, je nevhodné se jen tak posadit k prázdnému stolu. Měli byste počkat, až vám číšník ukáže místo, až poté se usaďte. Malé spropitné (zhruba 5%) číšníka potěší. Stejné spropitné je vhodné i pro pokojovou službu.

Dovolená v zahraničí - Řecko

V Řecku si dejte pozor na to, co oblékáte. Trnem v oku každého Řeka jsou minisukně v kostele. Koupání bez plavek je v Řecku přísně zakázáno, svléknete-li horní díl plavek, tradiční Řekové také nebudou nadšeni.
V silničním provozu si dejte pozor na hlučnou nekoordinovanou jízdu všech Řeků. Náhlé odbočení bez blinkru patří k řeckému stylu jízdy.
Nabídne-li vám řecká rodina či jednotlivec pozvání, neodmítejte, Řekové to považují za nezdvořilé.

Dovolená v zahraničí - bouřlivá Itálie

Chystáte se do Itálie a máte připraven pozdrav „Ciao”? Na to rychle zapomeňte. Raději říkejte „Buon giorno”.
V oblékání platí na Italy elegance. V italském kostele si dejte pozor na nezahalená ramena a nohy. V Itálii také platí, že se zásadně neokřikují děti. Mohou si dovádět, jak se jim zlíbí, Italům to nevadí.

Dovolená v zahraničí - exotické Thajsko

Vchodem do thajských chrámů končí veškerá tolerance. Do chrámů je v Thajsku zakázáno vcházet v příliš lehkém a odhalujícím oblečení. Za neslušné je taktéž považováno líbání na veřejnosti. V thajské restauraci klidně dejte najevo, že vám chutná. Jíst můžete i rukama a snězte vše do posledního sousta - oceníte práci thajských rolníků.

Dovolená v zahraničí - vzdálené USA

Ačkoli jsou Američané považováni za liberály, nezkoušejte chodit po amerických plážích nahoře bez. V USA je to považováno za velmi pohoršující, v některých státech i trestné. Stejná pravidla platí i pro kouření a pití alkoholu na veřejnosti.
V amerických restauracích si potrpí na vysoké spropitné. Zhruba 15% z účtu bude v pořádku.

Ať už vyrážíte na dovolenou do kterékoliv zahraniční země, předem si zjistěte všechny potřebné informace. Vyhnete se trapným situacím a nebudete mít obavu navštívit spoustu zajímavých míst.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies