Dovolená u vody - střední Čechy

Kam v létě vyrazit za vodou? Střední Čechy jsou bohaté na vodní plochy – najdeme tu nespočet přehrad, jezer a rybníků. V krátkém přehledu jsou uvedeny jen některé důležité.
Rozlehlé jezero v Čechách

Dovolená u vody – Slapská přehrada

Slapská přehrada představuje množství romantických zátok a nespočet krásných přírodních scenérií. Přehrada má travnatý břeh a písčité dno. Spád je mírný. Rozloha přehrady je 1400 hektarů, hloubka dosahuje 28 metrů. Je zde v provozu také půjčovna lodí. Plavání lze doplnit jízdou na tobogánu, potápěním.

Dovolená u vody – Sázava

Pro vodáky je hlavním lákadlem Sázava a zvláště pak její peřejnaté úseky. Vodáckou výbavu si můžete zapůjčit v půjčovnách – po skončení plavby se vám dokonce postarají o loď. Sázavu je nejlépe ale sjíždět v mimosezóně, protože v létě bývá hodně frekventovaná.

Dovolená u vody – rybník Šeberák

Přírodní rybník v okolí Prahy je obklopen travnatými plochami. Vstup do vody je pozvolný. Nechybí i nudistická pláž.

Dovolená u vody – přírodní nádrž Džbán

Přírodní nádrž v okolí Prahy má štěrkové dno, travnaté pláže s pozvolným vstupem do vody. Tato nádrž je hojně navštěvovaná, proto se zde může projevit i zhoršená kvalita vody.

Dovolená u vody – jezero Lhota

Jezero Lhota se nachází u Kostelce nad Labem – asi 20 km od Prahy. Jezero je velké 25 hektarů a hluboké až 14 metrů. Většinou bývá kvalita vody velmi dobrá.

Dovolená u vody – jezero Poděbrady

Pro toto jezero jsou typické písčité pláže a pozvolným vstupem do vody, v oddělené části je i nudistická pláž. Voda má dobrou kvalitu, pokud nejsou vysoké teploty, kdy se tvoří sinice.

Další zajímavé články

Dovolená u vody - jižní Morava
Dovolená u vody - severní Morava
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies