Dovolená na kole - přeprava kola

Přejete si aktivně strávit dovolenou, ale nehodláte se vzdát svého kola? Pokud nebudete cestovat autem, ale vlakem, můžete se přepravit spolu s kolem. Jak funguje tato přeprava?
Řídítka cyklistického kola

Dovolená na kole - přeprava kola

Jezdíte rádi na kole, ale bojíte se, že se ho budete muset na dovolené vzdát, protože nevíte, jak ho přepravit? Pak nezapomeňte, že přepravit kolo můžete i vlakem. Vyrazit můžete třeba na některou ze sportovních akcí, více zde.

Dovolená na kole - přeprava kola – kolo jako spoluzavazadlo

Přeprava jízdních kol jako spoluzavazadlo je povolena ve všech vlacích osobní dopravy ve vozech označených symbolem kola. Zapomeňte však na přepravu tandemového a vícemístného kola – to nelze. Doklad o zaplacení ceny za přepravu jízdního kola jako spoluzavazadla ve výši 20 Kč platí do cílové stanice vlaku. Přeprava jízdních kol ve vlaku je možná i do sousedních zemí (Slovensko, Rakousko, Německo).

Dovolená na kole - přeprava kola – kombinovaný doklad

Můžete rovněž využít kombinovaný doklad, který vám umožní až týdenní přepravu jízdního kola ve vlacích, které jsou na to uzpůsobeny. Můžete cestovat podle libosti a kromě toho využívat např. i služby úschovy v železniční stanici, nebo ve vlaku. Týdenní kombinovaný doklad vás přijde zhruba na dvě stě korun.

Dovolená na kole - přeprava kola – úschova

Rovněž můžete využít i službu úschovy kola během přepravy, která je možná ve vlacích označených symbolem kufru. Manipulovat s kolem však už musíte sami. Doporučuje se sundat z kola všechny odnímatelné součásti, aby nedošlo k jejich ztrátě nebo poškození. Pokud nevyužijete kombinovaný doklad, budete nově platit při přestupu do dalšího vlaku.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies