Dovolená bez hádek, aneb jak na to

Dovolená je čas odpočinku a relaxace. Nenechte si ji pokazit nesmyslnými rozepřemi a společně s partnerem ji začněte plánovat již teď. Uvidíte, že se vám to vyplatí.

Hádající se dvojice

<!-- -->

Dovolená v tuzemsku či v zahraničí?

Jestli strávíte dovolenou v tuzemsku nebo v zahraničí, si musíte ujasnit hned na začátku plánování. Někdo nesnese cestování nebo se na zahraniční radovánky jednoduše necítí a raději zůstane ve známém prostředí, kde si dokáže poradit za každých okolností. Pokud se jeden z partnerů rozhodne zůstat doma a druhý touží po pláži, je lepší, když každý z vás stráví dovolenou sám nebo s přáteli. Otrávené pohledy vašeho partnera a narážky typu - "je to tady příšerné", "nudím se", "je tady zima", "je tu moc horko" nebo "podívej se, kolik je tu lidí", vám dovolenou spolehlivě znechutí.

Včasné naplánování vás naladí na stejnou notu

Když už jste si vybrali oblast, kde dovolenou strávíte, je na čase, abyste zapřemýšleli, jak budete trávit společné chvilky. Není to zbytečné a ušetříte se komplikací, které byste stejně museli řešit. Stručný harmonogram vytěsní zmatené pobíhání a v pohodě stihnete vše, na co jste se celý rok těšili.

Způsob ubytování je nejdůležitější

Hádky způsobené špatným výběrem hotelu či penzionů, jsou běžné. Máte-li možnost, ubytování vybírejte podle fotografií. Z nich snadno poznáte, zda se v něm budete cítit dobře. Hotel vybírejte i podle oblasti umístění (klidné okolí bez rušivých aut, nejlépe s pěkným výhledem).

Obáváte se ponorky? Nejezděte ve dvou

Celý rok se s partnerem vídáte jen pár hodin denně a nyní vás čeká nejméně týden, který strávíte jen spolu. Jestli se bojíte, že si polezete na nervy, na dovolenou přizvěte velmi dobré přátele, nejlépe pár. Muži se mohou vzájemně přesvědčovat o svém nepřekonatelném umění na surfovém prkně a ženy se mohou oddat slunečním paprskům.

Na cestování s dětmi své nervy posilte

Děti jsou děti a ty potřebují neustálou pozornost. Dovolenou nevnímají jako dospělí, nepotřebují si odpočinout, těší se na zábavu, kterou jim dopřát musíte. Zapomeňte na všední zákazy, nechte je, ať se vydovádí, nestresujte sebe ani je. Pokud si myslíte, že to nezvládnete stoprocentně, vyberte si takový hotel, který za poplatek nabízí hlídání dětí.

Rada na závěr

Dovolenou si naplánujte nejméně na deset dní, optimální délka je čtrnáct dní. Za tuto dobu si odpočinete, načerpáte sílu, vrátí se vám jiskra života.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies