Dopřejte svému tělu kvalitní domácí peeling

Odumřelé kožní buňky by se měly odstraňovat pravidelně. A co pomůže lépe než peeling? Díky němu získáte zdravější a jemnější pokožku. Peeling ale nepomáhá pouze vyhlazovat pokožku. Poradí si i s unavenou pokožkou, nestejnoměrným zabarvením, zbaví se jemných vrásek, pigmentových skvrn, rozšířených pórů a také zmírňuje projevy akné.

Peeling pomáhá udržovat vaši pokožku jemnou a zdravou

 

Jak se používá?

 

Peelingové ošetření pokožky by se nemělo provádět příliš často. Kůže se regeneruje pomaleji. Pokud máte normální pleť, bude vám stačit aplikace 1x týdně či dokonce 1x za 14 dní. Mastné pleti nijak neuškodí, když ji dopřejete peelingovou kůru 1x za 5 dní. Jestliže máte citlivou pleť nebo je vaše kůže vysušenější, provádějte peeling pouze 1x a 3 týdny. Před peelingovým ošetřením si vyčistěte a navlhčete pleť. Peeling provádějte jemnými krouživými pohyby pomocí prstů.

 

Ořechový peeling na ruce

 

Tento peeling pomáhá nejvíce v zimě, ale můžete jej používat po celý rok. Stačí si vzít váš oblíbený krém na ruce, je jedno jaký, a jednoduše do něj přidat mleté ořechy. Čím více ořechů dáte do krému, tím bude intenzivněji působit. Naneste směs na ruce, jemně je masírujte a po několika minutách krém opláchněte.

 

Peeling, který zatočí s celulitidou

 

Kávový peeling si připravíte z kávy a olivového oleje. Kávu zalijte opravdu malým množstvím převařené vody. Přilijte olivový olej a celou směs aplikujte nejlépe za tepla. Směs nesmí být řídká, ale měla by být kašovitá. Masírujte pokožku minimálně 15 minut a až potom peeling opláchněte. Nezapomeňte nakonec pořádně nakrémovat pokožku nějakým zvláčňujícím krémem.

 

Skořicový peeling také pozitivně působí na celulitidu. Někteří na skořici reagují citlivěji, čehož si můžete všimnout dle červených fleků. Tento peeling vám může způsobit i mírné pálení, které je však zcela normální. Smíchejte 300 ml hustého bílého jogurt, 1 lžičku olivového oleje a 5 lžic mleté skořice. Po důkladném promíchání naneste na pokožku a nechte působit minimálně půl hodiny.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies