Domácí masky na vlasy

Samozřejmě si je můžete koupit již hotové v obchodech, ale některé nejsou tak účinné a nemají onen slibovaný efekt, jaký byste si přáli. Umělé látky v hotových maskách vám dokonce mohou snížit účinnost těch opravdu efektivních. Ty domácí masky jsou výživnější a přírodní.

péče o vlasy

 

Hodně záleží na typu masky. Některé vyživují vlasové kořínky, jiné pokožku a další dodávají vlasům lesk. Při výrobě domácích masek můžete cokoliv kombinovat a na rozdíl od masek z obchodu, jsou domácí masky účinné a bez vedlejších efektů. Ale mají i pár negativních účinků. Některé suroviny (vejce, mléko, olej) jsou až příliš tekuté a jejich další špatnou vlastností je, že se rychle kazí. Vždy si proto své vlasy důkladně umyjte. Jinak vám hrozí, že vám tam zůstanou zbytky, které se pak začnou rozkládat a tudíž i silně zapáchat.

 

Příprava před aplikací masky

 

Vždy si nejprve pečlivě smíchejte všechny suroviny. Pokud aplikujete masku, jenž vyživuje i pokožku hlavy, musíte masku dostatečně vmasírovat. U masek, jež vyživují vlasy, se doporučuje namočení ručníku do teplé vody, ohřejte jej v mikrovlnce, dejte na něj igelit či potravinovou fólii a na ni pak naneste samotnou masku. Po kůře si pečlivě opláchněte vlasy - raději vlažnou či středně teplou vodou. Hlavně si pamatujte, že si vlasy nesmíte umýt šamponem minimálně pár hodin. U olejových masek si vlasy můžete umýt, jinak byste si mohli zamastit oblečení. Některé druhy masek třeba nemusíte oplachovat vůbec.

 

Maska pro suché vlasy - dodá jim potřebné živiny a lesk

 

Potřebujete 1 vejce a olivový olej. V bílku se moc živin nenachází, ale můžete ho využít také. Jen vás musíme upozornit, že se pak hůře vymývá z vlasů. Olivový olej je bohatý na kyselinu olejovou a přírodní antioxidanty a ve spojení se žloutkem dodá potřebnou péči a lesk. Pokud máte delší vlasy a připadá vám, že 1 žloutek vám stačit nebude, přidejte si dle potřeby. Hlavně nezapomeňte přidat další množství oleje. Maska nesmí být příliš hustá.

 

Maska proti lámavosti vlasů

 

Můžete si vytvořit kombinaci z citronů, pomerančů, limetek či grepů. Vymačkejte z nich všechnu šťávu - ideálně do mísy či do lavoru. Ponořte do ní vlasy a chvíli počkejte, aby se šťáva vsákla do vlasů. Pak je nutné vlasy zabalit do ručníku či igelitu a nechat hodinu působit.

 

Mastí se vám rychle vlasy? Potřebujete posílit kořínky? Vyzkoušejte šalvějovou masku.

 

Příprava je jednoduchá. Natrhejte si v přírodě pár lístků šalvěje nebo si ji můžete koupit i ve formě čaje. Lístky zalijte vodou (minimálně 0,5 l) a povařte ještě 3 minutky. Pak sceďte a chvíli počkejte, než voda trochu vychladne. Ještě teplou vodu pak opatrně a pomalu lijte na vlasy a pokožku a pořádně vmasírujte.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies