Domácí barvení vlasů - v čem nejčastěji chybujete?

Nechcete si barvit vlasy u kadeřníka? Raději si vlasy nabarvíte sama? Někdy ale můžete domácím barvením napáchat docela velké škody. Na co byste si měli dát pozor?

Štěteček s barvou nanášející na vlasy

 

Dnes už neplatí všude, že u kadeřníka necháte větší množství peněz. Existují i takoví, kteří se vyplatí. Ale pokud se raději chcete barvit sama, tak máte výhodu v tom, že si můžete svůj odstín i kvalitu barvy vybrat sama. Žádná kadeřnice vás časově neomezuje. Vy si vyberete den a hodinu.

 

Zvolíte si špatnou barvu!

 

Nejprve si rozmyslete, jak dlouho by vám barva měla vydržet. Existují snadno smývatelné barvy, pak jsou barvy, které se vymývají postupně a jsou také permanentní barvy, které vám vydrží nejdéle. Jestliže chcete své vlasy oživit nebo toužíte změnit odstín vaší obvyklé barvy, raději sáhněte po snadno omyvatelných barvách. Měly by se úplně vymýt po 6 nebo 9 umytích. Pokud se rozhodnete pro tento typ barev, měli byste vědět, že si vlasy nebudete moci zesvětlit.

 

Druhá skupina barev se postupně vymyje. Vydrží vám až čtyřikrát déle než u snadno smývatelných. Permanentní barvu je vhodné použít, když chcete zamaskovat šedivé vlasy nebo pokud chcete světlejší odstín. Až půjdete zvolený odstín a typ barvy koupit, myslete také na to, že na delší vlasy spotřebujete spíše 2 - 3 tuby. Jedna vám stačit nebude.

 

Nedodržujete dobu působení barvy!
 

Vlasy byste před barvením měla mít rozčesané. Pokud se chcete vyhnout zabarvení kůže, potřete si hranici obličeje i uši nějakým mastnějším krémem. Případné přetažení byste měla snadněji odstranit. Začít byste měla vždy od kořínků, kde vám barva lépe chytne. Pak postupujte po celé délce vlasů až ke konečkům.

 

Barvu je nutné řádně rozetřít. Připravte se na to, že vám v koupelně vznikne větší nepořádek a svou neopatrností si pak můžete zašpinit, na co sáhnete. Předem si připravte nějaké staré tričko a ručník. Vždy dodržujte návod na obalu barvy. Dobu působení taky nepřetahujte.

 

Vlasy nevypláchnete důkladně!

 

Dejte si na oplachování vlasů pořádně záležet. Jestli vám pořád teče zbarvená voda, pokračujte v oplachování. Regenerace vlasů je také důležitá. Proto je vhodné, abyste je po umytí ošetřili kondicionérem. Jak u výběru barvy, tak u kondicionéru volte raději vyšší kvalitu. Vyplatí se vám to v podobě krásných vlasů.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies