Diety – fakta a mýty

Dieta – slovo, které slýcháváme téměř na každém rohu a které se skloňuje ve všech pádech. O dietách už toho bylo napsáno opravdu mnoho. Víte ovšem, co je fakt a co pouhý mýtus?

Žena v růžových kalhotkách natahující si kalhoty

Češi tloustnou!

Více než polovina dospělých Čechů trpí nadváhou nebo obezitou, přesněji 52%! Podle výsledků agentury STEM/MARK 35% Čechů spadá do kategorie nadváhy, 17 % do kategorie obezity. Od roku 2000 je to nárust o celá 3%!

Muži hubnou rychleji než ženy!

Podle studie zveřejněné v britském časopise Journal of Human Nutrition and Dietetics je hubnutí pro muže mnohem jednodušší než pro ženy. Prokázala to studie britských vědců pod vedením doktora Justina Lavina.

Koupím si menší oblečení a zhubnu do něj!

Britská studie dokazuje, že téměř třetina žen si kupuje o 1 až 2 velikosti menší oblečení, které je motivují ke shození nadbytečných kilogramů. Průměrně mají ženy v šatníku takové 2 až 3 kousky oblečení. Některé vyjdou z módy dříve, než je jejich majitelka stačí vynosit. Stejnou strategii využívá i 12% mužů.

Stres versus přibírání na váze

Více než čtvrtina případů nadměrné obezity je způsobená stresem. Lidé se často snaží stresové situace zahnat nadměrnou konzumací jídla (zejména sladkostí, tuků a alkoholu), která vede k následnému zvětšení objemu. Obezita je také lékaři nazývána psychosomatickou nemocí.

Jaká je vaše ideální váha?

I když je v současné době populární „být štíhlý“, není to vždy k dobru. Zejména pokud se člověk řídí trendem extra vychrtlých modelek. Víte, jaká je vaše ideální váha? U žen se dopočtete výsledku pokud od výšky v centimetrech odečtete číslo 110 (u ženy, která měří 165 centimetrů, je ideální váha plus mínus 55 kilogramů). U mužů by se mělo od výšky v centimetrech odečíst číslo 100.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies