Dietní omyly

Asi většina z nás by proto, aby zhubla, udělala téměř cokoliv. Z tohoto důvodu velmi snadno podlehneme reklamám a pouhým fámám. Co v hubnutí nefunguje a čemu bychom neměli věřit?

Ovesné cereálie v misce s mlékem

Omyl č. 1 – nesnídat

Mnoho lidí si myslí, že když se ráno nenasnídá nebo si dá jen kávu, pomůže jim to při hubnutí. Ale toto nesnídaní nefunguje z několika důvodů. Náš organismus potřebuje po dlouhé noci doplnit energii a jestliže se nenasnídáte, určit se budete cítit unaveni. Svůj celodenní příděl jídla zkonzumujete odpoledne a večer, přitom by to mělo být naopak.

Omyl č. 2 – po těstovinách a müsli se hubne

Dopřáváte si každý den k snídani jogurt s corn flakes, na svačinu si dáte müsli, k obědu porci těstovin, odpoledne zase müsli a váha je pořád stejná? Je chyba zaměňovat zdravé potraviny za dietní. Jak těstoviny, tak müsli mají poměrně dost kalorií a po jejich konzumaci dostanete hlad. Tyto potraviny způsobí rychlí nárůst hladiny cukru v krvi, ale jakmile cukr klesne, dostanete opět hlad.Omyl č. 3 – umělá sladidla

Umělá sladidla se používají jako náhražka cukru a přitom neobsahují skoro žádné kalorie. Ovšem pozor, protože tento cukr necukr podporuje chuť na sladké. To je způsobeno snížením hladiny glukózy v krvi po jeho konzumaci.

Omyl č. 4 – potraviny označené light jsou dietní

U mnoha lidí se objeví obrovský zájem o potraviny označené jako light, jakmile je spatří. Místo obyčejných sušenek si dáte sušenky light, obyčejný jogurt nahradíte light jogurtem, obyčejné chipsy za light chipsy apod. Jenže i tyto light výrobky obsahují dost kalorií a některé navíc cukr a mouku. Mimo jiné u většiny vyvolají pocit, že když jsou light, můžou si jich dopřávat více.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies