Dietní hříchy

Pro většinu z vás je při dietě nejkritičtější večer. Cítíte se unavené z práce, bez nálady a chcete si konečně sednout, najíst se a odpočívat. Právě tahle situace vás svádí k mnohým chybám, které se časem projeví špatnou pletí a také kily navíc!

Vlašské ořechy

Dietní hřích v podobě chipsů a oříšků

Sem tam si malé množství klidně dopřát můžete, ale rozhodně z toho nedělejte tradici. U sledování televize nebo při lenošení můžete stejně dobře chroupat sušené ovoce, nakrájenou čerstvou zeleninu nebo ovoce. Vitaminy a vláknina vám prospějí k lepšímu trávení a nezatížíte své tělo tuky a nečistotami. Časté chroupání slaných oříšků či chipsů vám může přivodit i žaludeční potíže a zvýšení cholesterolu.

 

Dietní hřích - jídlo před spaním

Pokuste se večeřet co nejčasněji. Ideální doba je mezi 17.-18.hodinou. Tělo má pak dostatek času strávit potravu před usnutím a přes noc zbytečně nezatížíte organismus. Druhý den se budete cítit mnohem lépe, než kdybyste si dala těžké jídlo těsně před spaním.

 

 

Dietní hřích - k večeři pečivo

Pokud každý večer večeříte pečivo, dodáváte tělu tzv. prázdnou energii. Jen vás zasytí, dodá spoustu rychlých sacharidů, které však večer už nepotřebujete. To má za následek ukládání tuku a přibírání na váze.

 

 

Dietní hřích - časté ponocování

Zůstat občas déle vzhůru vám váhu nezvedne, ovšem ani ponocování nelze přehánět. Spánek nesmíte ošidit. Nedostatek spánku vás naladí podrážděně a budete mít sklony jíst samé nezdravé věci pro doplnění energie. Ponocování se tak projeví v podobě trpící pleti, váčků pod očima nebo bolestmi hlavy a stoupající váhou.

 

 

Výsledkem těchto dietních hříchů může být zanesení organismu jedovatými látkami, které zabraňují spalování tuku. Proto by součástí vašeho dietního plánu měla být detoxikace.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies