Dieta na víkend vás pročistí

Blesková kúra detoxikuje organismus. Cítíte se unavená, chybí vám energie? Chcete se cítit lehčí a zdravější? Stačí víkend, abyste měla o pár kilogramů méně a dodala tělu vitalitu.

Nakrájená červená cibule v míse

Dieta na víkend - kdy ji zkusit?

Na víkendovou dietu si vyhraďte čas, kdy nebudete muset jít do práce a budete mít čas na přípravu jídel. Dieta je velmi jednoduchá a trvá pouhé dva dny (to přece vydržíte!).

Víkendová dieta s lázeňskými kúrami

Pokud budete chtít ve víkendové dietě pokračovat, vyzkoušejte lázeňské minerální kúry označené logem Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra.

Jaká jídla „můžete”

Mezi hlavní jídla víkendové diety patří saláty (dodají vlákninu a pročistí střeva), koktejly z kefíru, podmáslí - více se dozvíte zde nebo jogurtu (obsah zdravých bakterií, urychlí látkovou výměnu). Během diety dodáte tělu injekci v podobě vitamínů, minerálů.

Na víkendovou dietu se připravte

Na víkendovou dietu je třeba se připravit. Den předem nezatěžujte tělo konzumací uzenin a masa. Vynechte sladkosti, alkohol i kávu.

Plán víkendové diety

1. pročišťovací den

Ráno

Vypijte nalačno sklenku minerální vody se šťávou z poloviny citronu (nastartujete metabolismus). Ke snídani si dejte kefír nebo koktejl z jogurtu a mléka.

Svačina

Dopřejte si 1 kus ovoce (kromě banánů) a opět sklenku podmáslí.

Oběd

Připravte si lehký zeleninový salát (zaměřte se na ingredience jako je celer, kysané zelí a mrkev). Nepřidávejte tučné omáčky a dresinky.

Svačina

Opět si dejte koktejl z mléčného produktu, jablko a hrst oříšků (nejlépe vlašské).

Večeře

Povařte zeleninu v páře a dopřejte si celou misku. Nemáte-li chuť na teplé jídlo, volte opět zeleninový salát. Přidat si můžete šťávu, např. tomatovou.

2. pročišťovací den

Ráno

Na lačný žaludek si dejte pár sušených švestek a šálek bylinkové čaje.

Denní plán

Řiďte se nápovědou prvního dne, budete-li mít chuť na teplou polévku, připravte si zeleninovou.

Zvládli jste víkendou dietu!

Dodrželi jste naše rady? Potom se určitě cítíte lépe. Aby byl účinek diety dokonalý, udělejte si i „lehké” pondělí. Jezte lehce stravitelné potraviny (rýži, ryby, tvaroh).

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies