Dieta - kolik chcete shodit?

Chcete zhubnout účinně nebo rychle? A o kolik? O 3-5 kilogramů nebo o dvacet? V hubnutí je potom zásadní rozdíl. Nesmíte proces hubnutí uspěchat, hrozí vám jo-jo efekt, který vám váhu vrátí zpátky.

Dvojice lidí stojí pod proudem sprchy

Dieta - shoďte 5 kilogramů

Na shození do pěti kilo funguje tzv. Hollywoodská dieta, kdy tři dny jíte v omezeném množství pouze ovoce (hroznové víno, ananas, banány, kiwi - pravidelně druhy prostřídáváte). Celé tři dny je potřeba pít hodně neslazených nápojů.

Sport na kila dolů

Aerobní aktivity jako hi-tec aerobik, spinning, squash nebo běh. V zimě zkuste běžky. Cvičit můžete i podle BMI.

Kdo potřebuje shodit

5 kilo zvládnete shodit bez problémů, bez odborné pomoci. Potrvá to jen pár týdnů. Stačí, když výdej energie převýší příjem. Kontrolujte, co jíte a hýbejte se minimálně dvakrát týdně.

Dieta - shoďte až 10 kilogramů

Deset kilogramů nadváhy se vám na těle neusadilo jen tak. Častý problém po těhotenství nebo když jste se delší dobu vůbec nehlídali. I 10 kilogramů můžete zvládnout vlastními silami. Potřebujete změnit radikálně svůj stravovací režim a návyky.

Sport na kila dolů

Kombinace více druhů sportů je pro vás to pravé. Nevynechte žádnou naplánovanou sportovní aktivitu a nebraňte se i nárazovým příležitostem k pohybu (výtahy pro vás přestanou existovat). Ideální je kombinace spinningu, jízdy na kole, plavání a aerobiku. Až se budete cítit lépe, přidejte posilovací cvičení.

Kdo potřebuje výrazně shodit

Až 10 kilogramů budete shazovat tři až čtyři měsíce, počítejte s tím. Reálné cíle jsou jedním ze základních pilířů úspěchu.

Dieta - máte navíc 20 kilogramů a více?

Pro obézní s BMI nad 35 (vypočítejte si své BMI) vyžaduje změna a shozen nežádoucích kilogramů velkou trpělivost. Potřebujete naprostou změnu životního stylu. Pokroky očekávejte pozvolné a počítejte s tím, že hlídat se budete celý život.

Sport na kila dolů

Máte-li vysokou nadváhu, hýbat se začněte pod dohledem terapeuta. Existují speciální kurzy pro pacienty trpící těžkou obezitou. Až po výsledcích se můžete samostatně začít věnovat plavání a třeba jízdě na kole. Chůze by měla být samozřejmostí.

Kdo potřebuje shodit přes 20 kilo

Hubnout budete rok až tři roky. Začátek by měl být vždy za asistence lékaře. Někdy je nutná bandáž žaludku nebo lázeňský pobyt.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies