Dieta aneb jak hubnout s rozumem – 1. díl

Pro ty, co chtějí něco dělat ze svou postavou, ale nejsou zrovna sportovními nadšenci, máme pozvolnější cestu ke zdravějšímu životnímu stylu. Není třeba nic přehánět a zbytečně se trápit.

Červené srdce s křížkem uprostřed

Jak si chránit zdraví

Zdraví máte jenom jedno, a proto neberte na lehkou váhu váš životní styl. I když jste mladší a necítíte žádné problémy, neznamená to, že je vše v pořádku. Dlouhodobě špatné stravovací návyky se mohou projevit v pozdějších etapách vašeho života. Pak je již většinou pozdě litovat promarněných dní, kdy jste se ke svému tělu nechovali zrovna nejlépe. Pokud ovšem máte jen mírnou nadváhu nebo menší problémy s fyzičkou, není ještě nic ztraceno.

Hubnutí a dieta – jak na to

Zapomeňte na zázračné pilulky, přípravky a speciální přístroje, které slibují zhubnutí za krátkou dobu a bez jakékoli námahy. Pro skutečné snižování váhy a získání lepší fyzické kondice budete muset podniknout rázný krok a nemyslet si, že to za vás udělá někdo jiný.

Vyčleňte si dostatek času pro provozování aerobních aktivit jako je například projížďka na kole, běh nebo plavání. Pár minut navíc budete muset obětovat zpočátku i při sestavování zdravé, ale také výživné stravy.

Hubnout s rozumem

Není vůbec třeba hned od prvního dne držet drastické diety v podobě několikadenního půstu nebo to přehánět s fyzickou zátěží. Důležité je ovšem stanovit si reálný cíl, kterého hodláte dosáhnout a datum splnění vašeho cíle. Každý sám ví, na co má a co je nad jeho síly.

Zvolte si například za cíl postupnou změnu stravovacích návyků. Místo nezdravých (mastných, tučných) potravin čas od času zvolte zdravější jídlo. Alespoň jednou týdně si zajděte na delší procházku nebo do fitness centra a váš plán pro zlepšení postavy máte splněný.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies