Dětská a kojenecká výživa

Nejcitlivějším obdobím dítěte je novorozenecký věk, kdy je organismus velmi křehký a náchylný k různým onemocněním. O novorozence je třeba pečovat obzvláště opatrně a vybírat jen tu nejkvalitnější výživu. Lékarny nejčastěji nabízejí značky Sunar, Nutrilon, Hami a Nestlé Beba.

Dětská výživa ve sklenicích

Mléčná výživa pro děti

Pokud maminka z nějakého důvodu nemůže kojit své dítě, řešením je umělá mléčná výživa. V tzv. počátečním mléce, které se vyrábí pro novorozence do 4. měsíce života, je větší obsah sacharidů, kterých dítě v tomto období potřebuje nejvíce. Vyzkoušejte Sunar nebo Nutrilon.

Nutrilon je velice vhodnou počáteční mléčnou kojeneckou výživou, pokud už nemůže být miminko kojeno. Mino unikátní směsi oligosacharidů GOS/FOS, obsahuje nukleotidy a LCP mastné kyseliny.

Dítě však nemusí umělou výživu snášet nejlépe. Po požití mléka může zvracet nebo mít průjem, proto je třeba vybírat umělou výživu obzvláště pečlivě. Například Sunar Nutradefense je hypoalergenní počáteční kojenecká výživa. Tato potravina je určena pro kojence s rizikem vzniku alergie na bílkovinu kravského mléka. Stejnou variantu nabízí také Nutrilon a Nestlé Beba.

Až příjde čas kašiček, máte také k dispozici široký výběr. Vyzoušejte Hami Jahoda, Hami obilnou kaši s meruňkami nebo rýžovou kaši s banány. Možná vašemu dítku zachutná Sunarka s malinami a Sunarka rýžová se skořicí. Nurilon nabízí kaši jablečnou, medovou či mléčnou.

Zásady mléčné výživy

Při přípravě mléka pro kojence se nesmí dávat více či méně prášku než je stanoveno, voda musí být kojenecká a převařená. Mléko vždy připravujte čerstvé, nenechávejte ho několik hodin před použitím ležet. Mléko ohřívejte na tělesnou teplotu dítěte. Jednou ohřáté mléko nikdy znovu neohřívejte! Zvyšujete tím riziko napadení bakteriemi.

Dětská nemléčná výživa

Dětem od ukončeného 6. měsíce můžete zpestřit jídelníček dětskými sušenkami Sunarka s medem a banánem. Od 8. měcíse pak zkuste zařadit Sunarka Pastissimo mušličky. Jde o těstoviny obsahujicí vápník, železo a vitamíny.

Expertem na nemléčnou výživuje Hami. Pro vaši ratolest nabízí celou řadu příkrmů a ovocných dobrot. Hami První lžička je vhodná už pro děti od ukončeného 4. měsíce. Taková hrušková či jablečná dobrota je jako dělaná na přechod z tekuté na pevnou stravu. Až pevná strava půjde jako po másle, Hami nabízí celou řadu nejrůznějších příkrmů. Je libo brambory s kuřetem a rajčaty, kuře se špenátem či s brokolicí? Kromě kuřete je kmání také hovězí maso s bramborem a rajčaty, jehněčí nebo krůtí maso a rizoto. Nemusíte se bát, že vašemu děťátku něco z nabídky Hami nezachutná.

Co si celou zásobu nechat přivézt až domů? S onlinelekarna.com dostanete zboží až domů za zajímavé ceny.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies