Děti a domácí mazlíčci

Mnoho rodičů často slýchává od svých dětí: „Já bych chtěl / chtěla pejska, kočičku …“. A vy stále váháte, jestli svému malému drahouškovi nějaké to zvířátko pořídit. Pokusíme se vám v tomto těžkém rozhodování pomoci.

Hnědé štěně s vypláznutým jazykem

Stále vám vrtá hlavou, zda je vaše dítě dost staré na to, aby se dokázalo o živého tvora postarat, i když jde třeba jen o malého křečka či morče? Musíte si uvědomit, že pokud budete pořizovat nového chlupatého člena do domácnosti, budete muset s jeho výchovou pomoci.

Buďte svým dětem příkladem

Jistě víte, že děti nejsou většinou moc skromné a to platí i u domácích mazlíčků. Už nechtějí rybičky tiše plavající v akváriu nebo křečka spícího v pilinách. Jejich dětským snem jsou psi a kočky. Pokud tedy svému dítěti pořídíte některého z těchto čtyřnohých domácích mazlíčků, musíte mu sami jít příkladem v tom, jak se o něj starat. Malé děti ledacos odkoukají, jak to dobré, tak i to špatné.

profil psa

Správné krmivo

Velmi důležité je dětem vysvětlit, že podstrkováním lidské potravy může svému pejskovi ublížit. Vaše dítko si musí uvědomit, že i když je čokoláda opravdovou pochoutkou, pejsek spíše ocení granule pro psy s vysokým obsahem masa. Samozřejmostí je, že ani vy vašemu čtyřnohému kamarádovi nebudete podstrkovat zbytky od oběda či večeře. 

Děti a domácí mazlíčci

Když se dítě bude k domácímu mazlíčkovi chovat ošklivě, tak věřte, že zvíře si to zapamatuje. Pokud bude dítě psa nebo kočku tahat a nutit ho, aby dělal to co se mu nelíbí, zvíře mu to jednou vrátí. To znamená, že je velmi důležité hlídat děti i zvířata. A když je dítě malé, tak ho nenechávejte s domácím mazlíčkem samotné.

Vaše rozhodnutí

Jste-li si jistí, že rozhodnutí pořídit si domácího mazlíčka je správné a máte-li vy sami ke zvířeti pozitivní vztah, pak je vše v pořádku. V opačném případě počkejte a pořiďte si zvířátko, až bude vaše dítě starší a zodpovědnější. V první řadě musí dítě vědět, že domácí mazlíček je živý tvor, kterého musí po zbytek jeho života venčit, pravidelně jej krmit speciálním krmivem pro psy nikoliv zbytky a celkově o něj pečovat. Pro děti je příznivé, když mají doma cokoliv živého, ale pořízení domácího mazlíčka by nemělo narušit běžné fungování rodiny.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies