Depilace voskem

Jistě každý z Vás slyšel o depilaci voskem. Jedná se o nejrozšířenější metodu tzv. “vytrhávání“ chloupků. A i když je zákrok trošku bolestivý, tak chloupky odstraní na delší dobu, což je velkou výhodou.
Žena sedící na židli s odhalenými nohy

Co všechno je k depilaci voskem potřeba

Existuje celá řada přípravků pomocí kterých se depilace provádí. Jde o depilaci voskem, takže první řadě je určitě potřeba vosk (je jich velké množství, ať už obyčejné, barevné nebo parfémované), ten se ohřeje na potřebnou teplotu a poté se nanese na pokožku. Abychom mohli chloupky vytrhnout, potřebujeme depilační pásky.

Depilace voskem - postup

Místo, které chcete depilovat se potře zahřátým voskem. Na něj se položí depilační pásky, na které se chloupky přichytí, a strhnou se. Dojde k vytržení chloupků i s kořínky.

Na jakých místech je možno depilaci voskem provést

Depilace voskem se provádí snad na všech částech těla od obočí, přes knírek, ruce, hýždě, třísla až po nohy.

Depilace voskem - ošetření pokožky po depilaci

Dnes už je na našem trhu velký výběr jak předdepilačních tak podepilačních přípravků k ošetření pokožky. Někomu vyhovují ošetřující spreje, jinému oleje či emulze, stačí si jen vybrat.

Depilace voskem - minimální délka chloupků

Pokud má být depilace opravdu kvalitní, měla by být minimální délka chloupků alespoň 4 mm. V opačném případě by mohlo dojít k tomu, že se všechny chloupky na depilační pásky nezachytí, čímž nebude pokožka dokonale hladká.

Depilace voskem - jak dlouho zůstane pokožka hladká

V tomto případě záleží na typu pleti, ale průměrně se doba pohybuje mezi 1 měsícem až 6-ti týdny.

Depilace voskem - komu se nedoporučuje

Pokud si se svou pokožkou nejste zcela jistí, udělejte si před depilací test kůže. Jinak se depilace nedoporučuje lidem alergickým na vosk.

Depilace voskem - muži

Dnes už není nic zvláštního na tom, že depilaci voskem si nechávají dělat i muži. Ve většině případů si nechávají depilovat záda, ledviny nebo nohy.

Depilace voskem nebo epilátorem?

Podle paní Olgy Součkové ze studia Visage je depilace voskem, lepší než depilace epilátorem. Voskem chloupky strhnete během několika vteřin, kdežto epilátorem se musíte "trápit" i několik minut.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies