Denní harmonogram – zorganizujte si svůj čas

Máte pocit, že jste neustále zahlceni prací a nedokážete správně využít svůj čas? Kde začíná hranice pracovního vyčerpání a jak si zorganizovat čas tak, abyste byli spokojeni? V dnešním článku vám poradíme, jak na to.
Hodiny s klávesnicí a bankovkou peněz

Denní harmonogram – proč je tak důležitý

Rozvrhnout si správný denní harmonogram je velmi důležité nejen z hlediska úspory času, ale také z hlediska zdravotního.

 

Přílišná přepracovanost totiž může vést k mnoha špatným projevům, mezi nimiž není výjimkou například častá migréna, nervozita, nespavost a mnoho a mnoho dalších nepříznivých vlivů na psychickou i fyzickou stránku člověka.

Jak si rozvrhnout čas?

Mnozí lidé, kteří si nedokážou rozvrhnout čas na pracovní a volný, se často potýkají s problémy, které jsme uvedli výše.

 

Každý člověk je individuální a jsou případy, pro které je práce koníčkem – takových však není mnoho, na druhé straně nemají problém s rozvržením času. Denní harmonogram je nutné si sestavit tak, aby v něm byl dostatečný prostor na práci, koníčky a odpočinek.

Kolik hodin denně pracovat?

Pokud máte zaměstnání s pravidelnou pracovní dobou, po jejím skončení byste se již měli věnovat svým zájmům nebo odpočinku. Dochází-li u vás v práci k častým přesčasům, požádejte zaměstnavatele o kompenzaci, abyste mohli nabrat nové síly. Nepřetržitá práce způsobí snížení vaší fyzické i psychické výkonnosti.

Jak zorganizovat volný čas?

Svůj volný čas byste měli věnovat částečně svým zálibám. Ať již zvolíte jakoukoli formu zábavy, měla by vás dostatečně bavit. Stejně tak byste si denně měli vyhradit čas na pravidelný spánek, který je pro regeneraci těla nejdůležitější.

 

Zdravý spánek by měl trvat sedm až devět hodin – o trvání zdravého spánku se neustále vedou spory, obecně je však známo, že některým lidem stačí pět hodin spánku, zatímco jiní se nezregenerují ani po devíti hodinách. Pravidelný návyk vás tohoto problému zanedlouho zbaví.

Další zajímavé články z rubriky práce a kariéra

Práce - než podepíšete pracovní smlouvu...

Práce versus přijímací pohovor - pozor na řeč těla!

Nejhůře placená zaměstnání

Test - umíte si vybudovat respekt?

Nejlépe placená zaměstnání

Práce - životopis o vás mnohé napoví

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 1.7 Počet: 3 Nejlepší: 3 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies