Daně, daně, daně

Každoročně kroutíme hlavami nad neustále se zvyšujícími sazbami DPH a vypouštíme z úst nemístné poznámky na vládu. Pochopitelně! Zvyšování DPH vede ke zdražování potravin, léků, sociálních a zdravotních služeb, městské hromadné dopravy, vstupenek na sportovní utkání a kulturní akce, knih, novin. Ruku v ruce s tím jde také zvyšování cen vody, tepla, potřeb pro děti a výjimku netvoří ani pohřby.

Eurové bankovky

Nejeden Čech už dnes jezdí za nákupy do zahraničí a bude jich přibývat, protože DPH klesat nebude ani v příštím roce. A kdo za to může? Pokud obviňujete Evropskou unii, máte pravdu jen z poloviny. Přestože EU má dohodu týkající se minimální sazby pro DPH, a to ve výši 15% na většinu zboží a služeb, povolují se zde i výjimky vztahující se na nižší sazby nebo úplné zproštění daně pro určité zboží.

peníze v ruce

Doposud Unie vypadá jako viník veškerého zdražování, ale primární myšlenkou tohoto daňového sytému bylo zjednodušení pravidel, což by mělo vést k snižování podvodů, které často vznikají na základě složitosti systému. Složitost také výrazně přispívá k nákladům na podnikání a představuje reálnou bariéru pro mezinárodní styky. Otázkou však zůstává, zda se tato představa stane skutečností, která nakonec přispěje ke zlepšení ekonomiky, nebo to některé z nás úplně odrovná.


Mimo DPH se v našem životě setkáváme i s jinými typy daní, s nimiž si mnohdy také neumíme poradit. Jak je možné, že některé firmy umí na daních ušetřit a jiné ne? Je nějaký návod jak snížit sumu, kterou každoročně odvádíme státu? Těchto tipů a rad je samozřejmě mnoho, ale člověk, který se aktivně nezajímá o možnosti, se je může dozvědět pouze na základě konzultace s nějakou kvalitní účetní firmou.


Externí účetní firmy nabízí mimo konzultací o optimalizaci vašich daní také mzdové služby či různá poradenství, například s krizovým řízením firem. V současnosti se na tyto společnosti obrací čím dál více lidí, jelikož z finančního hlediska se to vyplatí více, než mzda vlastní účetní.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies