Cviky pro posílení a zpevnění paží

Trápí vás ochablé paže a povislá kůže na nich? I tento problém se dá vhodným cvičením vyřešit. V dnešním článku vám poradíme, jak na to.

Žena držící zelenou karimatku

Dokonalé paže díky sportu

Nemusíte se bát, že když začnete cvičit, tak budete mít ruce samý sval. Ženské tělo je přizpůsobivé a pomaleji nabírá svalovou hmotu, což je v tomto případě jistá výhoda. Chtete-li zpevnit ruce, vyzkoušejte squash - spálíte až 2100 kJ za hodinu. Vyzkoušet můžete také plavání (při rychlém plavání spálíme za hodinu až 1400 kJ), nordic walking (1300 kJ za hodinu) a nebo volejbal (700 až 1400 kJ za hodinu).

Dokonalé paže díky PET lahvím

Pokud nejste ten typ, který by rád navštěvoval posilovnu, nevadí. Dokonalých paží můžete docílit i v domácích podmínkách. Postačí PET láhve naplněné vodou. Zpočátku zvolte menší láhve (o objemu 0,3 litru), s postupem času můžete jejich objem zvyšovat. Vždy dodržujte 3 až 4 série při jednom cviku, počet opakování by měl být alespoň 12. Důležité je také závěrečné protažení, na něj rozhodně nezapomínejte.

Cviky pro dokonalé paže

Cvik číslo 1

Postavíme se na cvičební podložku a mírně rozkročíme nohy (do šíře ramen). Zpevníme celé tělo a plynule zvedáme PET láhve směrem nahoru a dolů. Při zvedání PET láhve vždy vydechujeme. Opakujeme pětkrát.

Cvik číslo 2

Stejně jako u předchozího cviku se postavíme na podložku do stoje rozkročného. Ruce máme podél těla. Pomalu kroužíme rameny - nejprve dozadu (12 až 15 opakování), poté směrem dopředu. Při pohybu nahoru by měl následovat výdech. Opakujeme třikrát.

Cvik číslo 3

Posadíme se rovně na židli a rukama zvedáme PET láhev nad hlavu. Zpevníme břicho, vytáhneme se z pasu a pomalu silou pouštíme PET láhev za záda až do nejspodnější polohy. Poté láhev opětovně zdviháme nad hlavu. Při zvedání láhve vydechujeme. Tento cvik je vhodný k procvičení tricepsů.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies