Cvičení s ručníkem

Ručník vám může posloužit jako skvělá cvičební pomůcka, proto neváhejte a zacvičte si s jeho pomocí. Poradíme vám účinné triky pro posílení zad, bříška, stehen, paží a také zadečku.
Barevné poskládané ručníky

Cviky pro pevné nohy

Ručník složíme na šířku i délku napůl a svineme. Lehneme si na záda a zvedneme nohy do výšky tak, aby kotníky svírali složenou osušku. Nohy k sobě pevně tiskneme po dobu deseti sekund, povolíme a opět znovu pevně tiskneme. Opakujeme desetkrát.

Cviky pro ochablé břišní svaly

Princip cvičení je stejný, jako u předchozího cviku. Zvedneme hlavu nad zem a na temeni zkřižíme ruce, poté mírně kmitáme po dobu deseti vteřin. Opakujeme desetkrát.

Cviky pro silné paže

Ručník uchopíme na obou koncích. Ve výši ramen ohneme jednu ruku v lokti a druhou rukou ručník vší silou vytahujeme do strany po dobu alespoň deseti vteřin. Opakujeme desetkrát a poté vyměníme strany.

Cviky pro pevný zadeček

Ručník složíme na půl na délku i šířku a po užší straně jej svineme. Lehneme si na břicho na zem a ručník pevně sevřeme mezi kotníky. Čelo položíme volně mezi paže. Ohneme nohy v kolenou, chodidla také. Kolena i kotníky k sobě pevně tiskneme po dobu deseti vteřin. Opakujeme minimálně desetkrát.

Cviky pro pevná záda

Ručník svineme na půl a pevně svineme. Lehneme si na zem na břicho a předpažíme, uchopíme srolovaný ručník na obou koncích. Čelo opřeme zlehka o zem a trup lehce nadzvedneme, konce ručníku táhneme plynule do stran. Vydržíme alespoň deset vteřin, poté si chvilku odpočineme. Opakujeme desetkrát.

Buďte FIT s magazínem Mineralfit!

Cvičení a fitness

Kalanetika

Kurz správného posilování

Strečink a úvod k posilování

Zhubněte ve tváři

Účinné cviky pro dokonalé nohy

Cvičení na míči

Cviky pro zpevnění ramen

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies