Cvičení s balónem je zábava

S balonem nejen zpevníte hluboké svaly, ale můžete přitom i krásně relaxovat. Užijete si spoustu legrace, uvidíte. Velkou výhodou je, že na míči můžete cvičit nejen doma či ve fitku, ale i v práci, tedy v těch, ve kterých vám to ze zdravotních důvodů dovolí.

gymnastické míče

 

Cvičení s balónem prospívá i našemu zdraví

 

Pokud se rozhodnete pro posilování na velkém míči, kterému se říká fitball, nemusíte se bát, že byste tím nějak zatěžovaly klouby. Toto cvičení patří mezi ty šetrnější. Pomáhá zlepšit rovnováhu, procvičíte tím i vnitřní břišní svaly, ty, které při jiném cvičení běžně nezapojujete a tudíž ani neposilujete.

 

Tímhle balančním cvičením jsou úzce propojeny některé fyzioterapeutické cviky, proto se často využívá v rámci různých rehabilitací. Budete s pomocí balónu procvičovat přesně ty partie, na které hodláte zaměřit svou pozornost. Jde o ideální způsob, se kterým se protáhnete a případně vám i pomůže odstranit kloubní blokády páteře a zbaví vás i bolesti.

 

Už samotné sezení na míči má jednu obrovskou výhodu, což je, že na něm nemůžete sedět se shrbenými zády. Nutí vás totiž sedět rovně. Toto cvičení bývá často doporučováno i těhotným ženám, kterým pomáhá uvolnit pánev, zmírnit bolesti zas a dokonce balóny pomáhají i při samotném porodu. Tedy přesněji řečeno, rodičkám pomáhá snášet tu bolest těsně před porodem.

 

Péče o míč

 

Fitball možná znáte i pod jinými názvy - powerball, pushball, gymnastic ball, physioball, bodyball a spoustu dalších. Tak jako tak se můžete spolehnout, že sedí jakékoli postavě a přizpůsobí se komukoli, bez ohledu na věk. Pokud máte silnější postavu, můžeme vás ujistit, že jestli si pořídíte kvalitní míč, měl by mít nosnost kolem 400 kg. Takže se nemusíte bát, že byste ho větší vahou mohli nějak poškodit. Měli byste však o něj důkladně pečovat, protože ani míče nejsou nesmrtelné a vyžadují určitou péči. Především byste ho neměli nechávat v blízkosti zdrojů vysokého tepla a vyhýbejte se i ostrým předmětům, které by jej mohli poškodit.

 

Pár rad na závěr

 

  • Vždy byste měli cvičit naboso, abyste snížili riziko uklouznutí a bolestivého pádu.
  • Volte místnost, kde budete mít dostatečný prostor na jakékoli cviky.
  • Abyste cvičili efektivně, měli byste si vybrat správnou velikost míče. Při dosedu na míč byste měli v kyčlích a kolenou svírat více než 90° úhel. Vaše kyčle by však měly být výše než kolena.
  • Pokud máte nějaké zdravotní potíže, nejprve se pro jistotu poraďte s lékařem.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies