Cvičení na freestyleru

Freestyle je speciální cvičební pomůcka, která k nám dorazila ze Slovinska. Díky pravidelnému cvičení na ní lze posílit svaly, zvýšit kondičku, zlepšit kardiovaskulární funkce, koordinaci i ohebnost těla. Cvičení na freestyleru je zábavné a může nám pomoci spálit až 2000 kilokalorií za jednu lekci!

Cvičící lidé

Seznamte se s freestylerem

Jedná se o cvičební pomůcku, která se k nám dostala ze Slovinska. Skládá se ze dvou základních částí - pevné podložky a dvou pružných tub, které se k podložce přichytnou. Na výběr je sedm druhů gumových tub různého odporu - každý si zvolí takovou, jaká bude nejvíce odpovídat jeho fyzické zdatnosti.

Na tomto speciálním přístroji si můžeme vybrat z několika možností cvičení - silového tréninku, aerobikových lekcí, směsi latinských tanců, pilates, power jógy nebo rehabilitačního cvičení. Jaký typ cvičení si vyberete, je jen na nás.

Freestyler a jeho příznivé účinky pro naše zdraví i postavu

Během cvičení na freestyleru pracuje celé tělo ve stejnou chvíli, pracovní zátěž je rozdělena mezi různé svalové skupiny s postupným odporem bez setrvačnosti. Výhodou je, že tento typ cvičení šetří klouby, přitom tvaruje svaly, napomáhá k vyšší kondici, přispívá ke zlepšení kardiovaskulárních funkcí, zlepšuje koordinaci těla a zvyšuje ohebnost. Navíc je cvičení na freestyleru zábavné.

Pro koho je tento druh cvičení vhodný?

Freestyler je cvičební program vhodný pro lidi všech věkových kategorií, bez rozdílu pohlaví nebo kondice. Je vhodný pro ty, kteří touží po štíhlé postavě, chtějí si udržet zdraví a dobrou kondici. Na freestyleru mohou cvičit i lidé se zdravotními problémy (lidí trpící bolestmi kloubů či sníženou pohyblivostí) - trénink lze zaměřit i na rehabilitaci.

Jak často cvičit?

Chceme-li dosáhnout co nejlepšího účinku, měli bychom cvičit alespoň 2x týdně. Výraznějších výsledků dosáhneme v kombinaci s vyváženou stravou a dodržováním pitného režimu.

Cvičit doma a nebo ve fitness centru?

Pokud Vás tento druh cvičení zaujal, můžete s cvičením začít téměř okamžitě. Najděte si ve svém okolí nejbližší fitness centrum a hurá na to. Ideální je, pokud budeme cvičit ve skupině. Cvičení ve skupině s dobrým instruktorem je motivující, donutí nás k vyšší výkonnosti a nedopustí, abychom se šetřili. Přístroj si lze také zakoupit za cenu pohybující se okolo 5.000 Kč.

Vyzkoušejte také:

Skákání přes švihadlo - zabiják kilojaulů

Power plate - málo úsilí, překvapivé výsledky

Cvičení s BOSU - jak na to?

Vyzkoušejte H.E.A.T a zhubnete

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies