Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Cuketa a recepty

Cuketa má minimální obsah kalorií a vysoký obsah minerálů. Příznivě působí na srdce, ledviny i trávicí ústrojí a pomáhá při léčbě cukrovky, revmatismu i dny. Má dokonce i protirakovinné účinky. Zde jsou tipy, jak si cuketu co nejchutněji připravit.

Zelené cukety

Cuketová polévka

Ingredience

Olej, 2 cibule, 1 cuketa (asi 500g), 1 ks sýru tofu, sůl, vegeta, ocet, muškátový oříšek, petrželka.

Postup

Na oleji osmahnětě dvě nadrobno nakrájené cibule, přidejte na kolečka nakrájenou cibule, trochu vegety a soli, dolijte vodou. Asi 20 minut vařte. Rozmixujte jedno tofu, přimíchejte čtvrt šálku vody, lžíci octa, trochu muškátového oříšku a tuto směs vlijte do polévky. Pět minut ještě povařte. Polévku můžete ozdobit petrželkou a jíst ji teplou i studenou.

Další skvělé recepty najdete v rubrice Vaříme zdravě

Cuketové placičky

Indgredience

250g cukety, půl šálku ovesných vloček, 3-5 lžic hladké mouky, česnek, majoránka, sůl, tuk na smažení

Postup

Nastrouhejte cuketu na struhadle (nahrubo), osolte, přidejte vločky a počkejte až vločky vsají šťávu z cukety. Přidejte mouku, přepasírovaný česnek, majoránku a lžící tvarujte placičky, které osmažte na oleji.

Cuketa se sýrem

Ingredience

1 cuketa, 200 g sýru, 2 dcl mléka, 2 vejce, pepř, sůl, stroužek česneku, hrst strouhanky

Postup

Nastrouhejte cuketu a sýr a smíchejte dohromady. Přidejte mléko, vejce, sůl, pepř a strouhanku. Vylijte na vymaštěný plech a upečte dorůžova.

Zapečená cuketa

Postup

Cuketu rozkrojte na dvě půlky a vydlabejte. Připravte si nádivku, kterou cuketu naplňte, vložte ji do vymazaného pekáče, podlijte vodou a zapečte v troubě. Máme pro vás tři tipy na vynikající nádivku.

Nádivky

Rýžová nádivka

Rýžovou nádivkou se rozumí šálek uvařené rýže s jedním rozmixovaným sýrem tofu (hubněte po japonsku), stroužek česneku, koriandr, bazalka, sůl.

Nádivka z mletého masa

Osolte a opepřete mleté maso, přidejte prolisovaný česnek a nasekanou petrželku. Promíchejte a orestujte na oleji.

Další tipy na nádivku

Nádivku si můžete připravit dle vlastní fantazie. Mleté maso lze spojit s rýží, sýr s rajčaty a vejci. V nádivce je výborná také slanina nebo šunka.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.