Co značí vaše chutě?

Toužíte často po tabulce čokolády? Nebo naopak máte neodolatelnou chuť na něco pořádně slaného? Rozeznejte své chutě, pochopte je a dodejte tělu ve zdravé formě to, co potřebuje.

Pečivo se sladkou náplní polité čokoládou

Máte chuť na pečivo se sladkou náplní?

Znamená to, že máte nízkou hladinu cukru v krvi a tělo si vyžaduje energii. Tělo nutně potřebuje sacharidy, hlavně po ránu. Sladkým pečivem to však nevyřešíte. Hladina cukru v krvi vám sice vylétně závratně vzhůru, ale za pár hodin vás mlsná bude stíhat znovu.

Čím to nahradit?

Zdravou náhradou vám bude celozrnná tyčinka či sušenka slazená medem, případně musli. Dodáte tělu energii a ta vám dlouho vydrží.

Vaše chutě touží po slaných brambůrkách?

Co to znamená? Jste ve stresu a vaše tělo tvoří spoustu adrenalinu. Máte nestálou rovnováhu sodíku a hořčíku v krvi. Slané brambůrky vás sice na chvíli uklidní, ale chybějící minerály tělu nedodají.

Čím to nahradit?

Upravte si hladinu draslíku a hořčíku v krvi. Brokolice, špenát nebo hrst buráků vám pomohou. Současně snižte přísun soli a chutě zažeňte pohybem.

Touží vaše chutě po zmrzlině s polevou?

Schází vám mastné kyseliny a pokud držíte dietu, možná máte ve stravě příliš málo tuků. Tělo vám naznačuje, že to s nízkotučnou stravou přeháníte. Zmrzlinu si odpírat nemusíte, jen si vybírejte ty s nižší kalorickou hodnotou.

Čím to nahradit?

V zásobě mějte dostatek ořechů a slunečnicových semínek (obsahují spoustu zdravých tuků).

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies