Co vše může způsobovat akné?

Nepříjemné aknózní projevy pleti zná většina z nás. Jde o jedno z nejčastějších chronických onemocnění kůže. Říká se, že kůže je odrazem celkového zdraví těla. Akné se nejčastěji objevuje na obličeji, ramenou a zádech.

pleť

Puberta

Akné se v pubertě projevuje nadměrnou tvornou kožního mazu. Maz ucpává póry a vytváří příznivé prostředí pro bakterie.

Nesprávná životospráva

Nadměrná konzumace alkoholu, mastná jídla, příliš sladkého, může vyvolat akné v oblasti čela. Takové projevy signalizují potíže s trávením. Oblast mezi obočím souvisí s játry.

Srdce

Pupínky, které se objevují na nose, mohou být projevem nemoci srdce. Dejte si pozor na hladinu cholesterolu a změřte si krevní tlak. Černé tečky pak mohou vznikat z nesprávné nebo prošlé kosmetiky.

Kouření a alergie

Na problém s horními a dolními cestami dýchacími poukazuje akné na tváři. Může to být vlivem kouření či silné alergie. Pozor také na překyselení organismu.

Reakce na hormonální změny

Akné se projevuje v oblasti kolem rtů, spodní čelisti. U žen závisí na menstruačním cyklu.

Sluníčko

Většina tvrdí, že sluníčko pomáhá, ale je to právě naopak. Už jen UV záření je pěkný prevít, proto je třeba dát si pozor na dlouhodobé opalování.

Sahání na obličej

Ruce jsou během dne znečištěné a je na nich mnoho bakterií, proto pozor na zanesení pórů. Tendence hmatání po obličeji zůstává, proto během dne dbejte na hygienu rukou.

 

Pupínky mohou vznikat i z podrážděné pokožky nebo z užívání nevhodných léků či vitamínů. Nezapomínejte se vyhnout stresu, dopřát si odpočinek a dodržovat pitný režim. 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies