Co s sebou do fitness centra?

Pohyb a sport je důležitou součástí zdravého životního stylu. Co všechno si s sebou na cvičení vzít, aby pohyb probíhal podle našich představ? Kromě vhodného oblečení to budou i jiné drobnosti.

Sportující žena

Fitness věci do batohu nebo větší tašky

Do fitness centra si budete brát převlečení, boty a další potřeby, které budou vyžadovat dostatek úložného prostoru v batohu nebo ve větší tašce. Batoh se tolik nepronese jako taška, ale je méně přehledný. Pokud cestuje hromadnou dopravou, tak bude ideální větší batoh s anatomicky tvarovanými zády.

Sportovní oblečení do fitness centra

Vhodné sportovní oblečení pro danou sportovní aktivitu je základ. Sportovní oblečení je vyrobené ze speciálních materiálů, které odvádí vlhkost z potu, ale zároveň udržuje tělesnou teplotu. Mezi vhodné materiály (hlavně pro vrchní část těla) patří bavlna a speciální tkanina moira – ty dokážou absorbovat pot a přitom hřát. Na trhu je mnoho druhů legín, elastických kalhot, topů, triček, mikin, nátělníků, bezešvých sportovních podprsenek - jen si správně vybrat. Při cvičení je však důležité, aby byly svaly v klimatizovaných místnostech udržovány ve stále stejné teplotě. Není dobré, když sval zahřejete a pak odpočíváte v chladném klimatu (proto jsou vhodné při posilování i mikiny).

Nepodceňuje při fitness tréninku vhodně zvolenou obuv

Podle sportovní aktivity by měl být volen i druh obuvi. Ve speciálních prodejnách vám poradí s výběrem sportovních bot pro danou sportovní činnost. Pokud např. běháte na běžícím pásu, tak si musíte pořídit pevnou obuv, která nepoškozuje klenbu nohy. Vývoj obuvi směřuje k odlehčení a většímu důrazu na stabilitu a ergonomii konstrukce obuvi a podstatnou složkou je také lehkost a prodyšnost. Velmi oblíbené jsou sportovní modely s mimořádně prodyšným nylonovým svrškem, které jsou ideální pro všestranné využití ve volném terénu.

Do fitness centra miřte i s hygienickými potřebami

Každá sportovní činnost se neobejde bez zapocení, proto se stává sprcha po cvičení nezbytností a zároveň relaxací. Takže vyplatí se s sebou vzít si sprchový gel a ručník. Nezapomeňte také na pitný režim – spotřeba vody se při cvičení zvyšuje. Pak už jen stačí dobrá motivace a chuť cvičit. Dobrá nálada se po cvičení jistě dostaví – vždyť se vyplaví endorfiny – hormony dobré nálady. 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies