Co s nepotřebnými dárky?

Občas se stane, že nám Ježíšek pod stromeček nadělí něco, co se sešlo najednou ve více kusech, nelíbí se nám to a nebo to zkrátka nepotřebujeme. Je zbytečné, aby nám takové dárky zbytečně ležely ve skříni, když předem víme, že je neupotřebíme. Víte co s takovými dárky udělat? Možností je hned několik!

Dárek s vánočními baňkami a zapálenými svíčkami

Nepotřebné dárky vraťte zpět

První možností, co se nabízí, je nepotřebný dárek vrátit nebo vyměnit v obchodě, kde byl pořízen. Někteří obchodníci umožňují svým zákazníkům dárky vrátit zpět a na tuto skutečnost upozorňují již při koupi dárku. Obvykle je lhůta pro vrácení zboží bez udání důvodů 14 dní, někdy ovšem může být až 3 měsíce – záleží na konkrétním obchodníkovi.

Zakoupíte-li dárek přes internet, je vám provozovatel internetového obchodu ze zákona povinen poskytnout 14 denní lhůtu, během které můžete zboží bez udání důvodu vrátit. Zboží musí být vráceno v neporušeném stavu, originálním obalu a se všemi dokumenty, které ke zboží byly poskytnuty.

Není-li možné dárek z určitých důvodů vrátit, (nemáte pokladní doklad, vypršela lhůta na výměnu, jde o druh zboží, který nelze vyměnit, apod.), nezoufejte, nabízí se i další možnosti.

Nepotřebné dárky vyměňte se známými

To, co se vám nelíbí a nebo nehodí, se může hodit někomu jinému. Proto se nebojte a po Vánocích kontaktujte své známé či kamarády, kteří jsou na tom podobně a nabídněte jim možnost výměny dárků. Napište si seznam nechtěných dárků i to, co ze ně chcete – tzn. konkrétní věci a nebo peníze. Z vydělaných peněz si pak můžete koupit to, co doopravdy chcete. Další možností je nepotřebné dárky prodat na některém z aukčních serverů.

Udělejte radost potřebným

Chcete-li udělat dobrý skutek a zároveň vykouzlit na tváři úsměv někomu, kdo to skutečně potřebuje, zaneste nepotřebné dárky a také další věci, které se vám bez účelu válejí ve skříni, do některé z humanitárních organizací, armády spásy, dětského domova, apod. Tito lidé budou vděční za jakoukoliv pomoc z vaší strany.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies