Co pomáhá na studené ruce a nohy?

V tomto ročním období bývá zima většině z nás. Pokud vás ale trápí studené nohy či ruce skoro pořád, zkusíme vám poradit, jak na ně vyzrajete.

Co pomáhá na studené ruce a nohy?

 

  • Nezapomínejte na pravidelný pohyb

 

Pohyb je pro naše zdraví velmi důležitý, ba přímo nepostradatelný. Bez pohybu se končetiny hůře prokrvují. Zkuste pravidelně cvičit nebo se dejte na nějaký sport. Uvidíte, že tím své prokřehlé končetiny opravdu zahřejete. Pokud zrovna nemáte čas na pořádné cvičení, zkuste alespoň pár minut kroužit prsty a pohybovat jimi dopředu a dozadu.

 

  • Chcete posílit svůj krevní oběh?

 

Pomůže vám střídání teplé a studené vody, když budete ve sprše. Kromě toho vás to dokonale nabudí. Můžete vyzkoušet i tzv. “šlapání vody”. Napusťte vanu či lavor s vodou, která by vám měla sahat minimálně po lýtka. Pak střídavě zvedejte jednu nohu jako čápi. Pokrčenou nohu opřete o koleno druhé nohy a chvíli vyčkejte. Nohy v pravidelných intervalech vyměňujte. Tělo začne produkovat více tepla a krevní oběh zesílí.

 

  • Masáže a zahřívací krémy

 

Důkladná masáž chodidel také může pomoci. Jestli to stále nepomáhá, zkuste zajít do sauny. Můžete si koupit i zahřívací krém na nohy, který byste si měla aplikovat nejen po masáži či sauně. Zahřívací krém rovnoměrně prohřeje nohy a dodá vám dlouhotrvající pocit tepla.

 

  • Omezte množství kávy a alkoholu

 

Dopřáváte si i 2 hrnky kávy denně? Pijete alkohol poslední dobou ve větší míře? Patříte mezi kuřáky? To vše zatěžuje krevní oběh. Měli byste to omezit či se tomu úplně vyhnout.

 

Pokud budou obtíže přetrvávat a budete mít čím dál častěji studené ruce a nohy, pro jistotu si zajděte k lékaři. Může se totiž jednat i o něco vážnějšího. Nemusíte se hned děsit, ale může to být třeba příznak cukrovky či poruchy štítné žlázy.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies