Co byste si měli vzít do porodnice? (2. část)

V minulém článku jsme vám poradili, co si zabalit do první tašky, která byla určená přímo k porodu. Ještě byste si měly zabalit tašku pro pobyt v nemocnici a také tašku na cestu domů. S námi určitě na nic nezapomenete.

Těhotenství je krásné a nezapomenutelné období v životě

 

Dříve než si řekneme, co zabalit do dalších tašek, měla byste pamatovat na jednu věc. Nezapomeňte říct svému partnerovi, kde ty zavazadla jsou. Vy sama se v den porodu budete soustředit na zcela jiné věci než je hledání zavazadel. Vy byste určitě neměla tašky nakládat do auta sama, to už patří k povinnostem nastávajícího tatínka.

 

2. taška - Pro pobyt v nemocnici

 

V tašce by určitě neměla chybět noční košile, klidně přibalte jednu navíc. Pro případ, že by vám byla zima, si vezměte i župan či mikinu. Kupte si i balení porodnických vložek. Samozřejmě si zabalte spodní prádlo a nějaké přezůvky. Také si přibalte toaletní potřeby - šampón, mýdlo nebo sprchový gel, deodorant, tělové mléko, krém na strie, fén, hřeben a další. Zabalte si i toaletní papír čistě pro strýčka “příhodu”. Určitě si vezměte i podprsenku vhodnou pro kojení, což znamená bez kostic, také vycpávky do podprsenky a mast na bradavky. Ručníky byste tam měla dostat, ale můžete si pro jistotu vzít svůj. Zabalte si velkou osušku a dva ručníky - pro sebe i pro miminko.

 

Dejte si do tašky i telefon s nabíječkou. Super vychytávkou je i plovací kruh, který zmírní bolesti po nástřihu. Klidně tam vhoďte i nějakou tu knihu, časopis nebo tablet. Před samotným porodem se asi nebudete chtít rozptylovat, ale co když budete hospitalizována několik dní před porodem. Určitě se budete chtít něčím zabavit. Pro miminko zabalte několik vlhčených ubrousků, přebalovací potřeby, jednorázové přebalovací podložky, dudlíky a toaletní potřeby jako třeba tělový krém, krém na zadeček, kapky do očí a další vhodné přípravky, které vám porodní asistentka jistě ráda doporučí. Samozřejmě si do porodnice zabalte i několik kousků oblečení pro miminko, zavinovačku a další věci dle vašeho uvážení.

 

3. taška - Na cestu domů

 

Tahle taška bude asi nejlehčí. Stačí, když si do ní zabalíte oblečení na cestu domů pro sebe a miminko. Autosedačku by měl do auta připevnit tatínek a jinak si pro miminko klidně přibalte pár plenek navíc, vlhčené ubrousky, náhradní dudlík, deku, čepičku a jiné věci, které uznáte za vhodné.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies