Co by měla splňovat ideální dieta?

Pro každého z nás je ideální dietou něco jiného. Každý jedinec je od narození obdařen jinými proporcemi do života. Vrozené vlohy můžete maximálně převážit na správnou stranu vah.

Kostky ledu na listech salátu s položeným příborem

Zdraví – jak začít hubnout

Dříve než začnete se svým úsilím o shození několika přebytečných kil, nechte si změřit množství tuku v organismu. Údaje o procentuálním zastoupení tuku v těle dnes můžeme nalézt i v domácích elektronických vahách. Ty nám navíc ukazují i poměr vody. Jejich cena se pohybuje od 1 000 Kč.

S těmito údaji si můžeme stanovit přiměřený váhový cíl, ke kterému se chceme dopracovat. V průběhu hubnutí pak budete přesně vědět, k čemu míříte a nebudete mít jen obecný nekonkrétní cíl. Zvýšíte tím svou motivaci.

Správné stravovací návyky – základ úspěchu

To, že ze svého jídelníčku vynecháte cukroví, knedlíky, smažená a příliš tučná jídla, je pro každého známou samozřejmostí. Ovšem nejdůležitější je změnit své dosavadní stravovací návyky směrem ke zdraví. Můžete jíst poměrně často, ale jen v malých porcích.

Tak dosáhnete toho, že vaše tělo bude mít stálý příjem energie a přestane si dělat energetické zásoby v podobě tuků. Svou snahu podpoříte a tělo pročistíte dostatečným přísunem tekutin. Dávejte přednost ne příliš slazeným, nealkoholickým nápojům.

Dieta – zdravé složky potravy

  • Do jídla zařaďte mnohem více ovoce a zeleniny. Ta vám zaručí dostatek vitamínů, vlákniny a zaplní místo doposud konzumovaných nezdravých složek potravy.
  • Velice pozitivní efekt má rovněž konzumace nenasycených mastných kyselin, které jsou velmi prospěšné vašemu srdci. Konzumací luštěnin, semínek, sóji a podobných potravin si zajistíme dostatečný příjem.
  • Vepřové maso nahraďte kuřecím nebo rybím.
  • Stejně tak se snažte nahradit bíle pečivo pečivem celozrnným.

Vydržte ve svém úsilí

Musíte poznat sami sebe a uvědomit si, čeho opravdu dosáhnete. Nemusíte nic přehánět, dodržujte stále více nový, zdravější životní styl a výsledky se zajisté v nejbližší době projeví.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies