Chůze po žhavém uhlí

Podle barvy žhavých uhlíků se dá odhadnout, že teplota nepřesahuje 600 stupňů Celsia. Je to teplota schopná způsobit velmi závažné popáleniny. Mimořádné výkony díky pečlivému tréninku a schopnosti se maximálně soustředit.

Žhavé uhlí

Chůze po žhavém uhlí - nadlidský výkon?

Když se na chůzi po žhavém uhlí podíváte blíže, zjistíte, že mimořádné výkony jsou dány schopností se maximálně soustředit a pečlivým tréninkem. Jistě jako v každém oboru, i zde se setkáte s podvodníky.

Je to bezpečné?

Jen málokdo dokáže využít všech schopností, které mu byly dány. Každý může chodit po žhavém uhlí bez poranění zcela bezpečně, vysvětlíme vám proč.
Chůze po žhavém uhlí je velmi rozšířeným obřadem různých etnik zřejmě na všech kontinentech. Chůze po žhavém uhlí se stala součástí obřadů některých moderních sekt. Chůze po žhavém uhlí je dnes již turistickou atrakcí.

Chůze po žhavém uhlí obřadem

K obřadu se používá žhavé dřevěné uhlí, pás několik metrů dlouhý a asi metr široký. Založí se oheň a když dohoří, zbylé uhlíky se rozhrabou. V době, kdy ještě slabě žhnou, přechází se po nich bosýma nohama (po celé délce pásu).

Teplota žhavého uhlí

Tvrdí se, že teplota při obřadu chůze po žhavém uhlí přesahuje 1000 stupňů Celsia. Ovšem podle barvy žhavých uhlíků se odhaduje teplota na 600 stupňů Celsia. I ta však dokáže způsobit závažné popáleniny.

Hrozí popáleniny?

Aby došlo k popálení pokožky, je třeba do daného místa povrchu těla přenést určité množství energie, neboli tepla. Dřevěné uhlí je porézním materiálem, který teplo vede velmi špatně. Při kontaktu pokožky se žhavým uhlím se sice přenese malé množství tepla z povrchu žhavého uhlíku na kůži.
Kvůli malé vodivosti nepřechází další teplo na pokožku z uhlíku dostatečně rychle, aby mohlo dojít k popálení. Navíc se při každém kroku pokožka ochladí. Nestojíte-li na jednom místě, závažné popálení vám zřejmě nehrozí.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies