Chůva v akci

Reality show Chůva v akci zná dnes téměř každý. Jejím cílem je pomoci rodině, kde vládne zlobivé dítě. Ale chůva vám může pomoci i když jen potřebujete více času, aby jste se kromě dítěti mohla věnovat také sama sobě.

Starší žena s dioptrickými brýlemi  na nose

Máte-li doma malé dítě, celý den věnujete převážně jemu. O kadeřníkovi, mejdanech s kamarádkami nebo návratu do práce si můžete nechat jen zdát. Navíc, ne v každé rodině se vyskytuje ochotná babička, která vám pohlídá dítě na požádání. Právě v tomto případě je zde pro vás účinné řešení. Najmout si chůvu.

 

Jak prověřit profesionalitu chůvy?

Máte strach, že se chůva o vaše dítě nebude dobře starat nebo že na něj nebude mít dobrý vliv? Pak se raději poptejte po známých, třeba vám nějakou profesionální pečovatelku doporučí. Od chůvy si můžete vyžádat doklad o dosaženém vzdělání nebo i výpis z rejstříku trestů. Ptejte se na její zkušenosti s hlídáním dětí a pokud si pořád ještě nejste jistá, zkuste se zeptat rodin, kde chůva působila. Až si chůvu pozvete domů, pečlivě pozorujte, jak se k dítěti chová, jak na něj působí. Nejdříve ji můžete přijmout na zkoušku a pokud budete spokojená, sepište s ní písemnou smlouvu, ve které uvedete všechny podmínky práce. Odstraníte tím mnoho případných problémů.

 

 

Kde najít chůvu?

Speciální agenturu najdete ve všech velkých městech. Výhodou je, že vám najdou chůvu podle vašich představ a prověří její profesionalitu za vás, takže vám odpadnou mnohé starosti.

 

 

Které chůvy jsou nejlepší?

 

  • ty, které konají svou činnosti několik let
  • ty, které nemají problém ukázat vám živnostenský list či doklad o vzdělání
  • ty, které mají dobré výsledky psychotestů u agentur
  • ty, které se při prvním kontaktu s vámi ptají nejdříve na dítě, teprve pak na pracovní podmínky
  • ty, které dokáží dítě hned zabavit, ví, jak s ním mluvit a zacházet

Které agentury jsou nejlepší?

  • ty, které se nejdříve automaticky ptají na stáří dítěte, jeho zdravotní stav
  • ty, které vám o chůvě poskytnou podrobné informace

Kolik stojí chůva?

Pokud jde o chůvu, kterou jste si našla sama, obvykle si nechává platit 50 až 100 Kč za hodinu. Přes agenturu bude cena vyšší, až 160 Kč. Počítejte však s tím, že u agentur platí: čím vyšší je cena, tím kvalitnější chůva. Za práci po 22 hodině si pečovatelky účtují příplatky. Stejně tak za hlídání o svátcích a víkendu. Slevu můžete žádat v případě dlouhodobého hlídání na více hodin.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies