Chiropraxe - zázračné ruce

Chiropraxe.Toto zvláštní slovo je názvem jednoduché metody přírodního léčení. Jedná se o léčbu nebo manipulaci RUKAMA, působící blahodárně především na bolesti zad. Pokud vám "loupe v kříži", čtěte dále.

Zelené otisky rukou

Ačkoli se chiropraxe řídí tradiční anatomií, od alopatické medicíny se liší tím, že bere člověka v úvahu celého, s důrazem na tělesné struktury.

Chiropraxe – její počátky

Tuto terapeutickou metodu objevil roku 1895 David Daniel Palmer ve Spojených státech. Ten byl přesvědčen, že při poruchách páteře byl vyvíjený velký tlak na nervy, které působily bolest v jiných částích těla.

Chiropraxe v praxi

Chiropraktici používají rentgen a různá jiná standardní vyšetření k diagnostice problému a soustřeďují se především na poruchy páteře. Při léčení působí přímým tlakem na obratle, které jsou ve špatném postavení, čímž začne na tomto místě proudit energie. Používají se dva termíny:

  1. Rovnání – dynamický tlak nebo tah na určitý obratel (rychlý, přesný a bezbolestný pohyb)
  2. Manipulace – obecnější napravování postavení kostí

 

 

Chiropraxe – kdy je vhodná

Tato metoda je užitečná při léčbě mnoha problémů - hlavně bolesti zad, poruch funkce svalů, kostí, při pohybových problémech. Úspěchy jsou znatelné taky při migréně, problémy se zažíváním, při astmatu.

Chiropraxe – dejte si pozor

Ošetření musí být prováděno výhradně kvalifikovaným profesionálem, který je oprávněn terapii provozovat. Připravte se na to, že je potřeba absolvovat delší sérii návštěv, aby byla páteř udržena ve správném postavení co nejdéle.

Bolesti zad trápí většinu z nás. Jednou z možností, jak si od ní pomoci, je svěřit se právě do rukou chiropraktika. Neničte si žaludek alopatickou medicínou a vyzkoušejte přirozenou metodu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies