Chcete změnit práci?

Každý občas zažívá v práci nespokojenost či stres, který nutí k zamyšlení: přizpůsobit se a zůstat nebo odejít? Poradíme vám, kdy je nejvyšší čas podat výpověď.

Žena křičící na notebook

Nebojte se změnit zaměstnání

Změnit občas práci je v dnešní době normální a zcela běžné. Odborníci dokonce tvrdí, že po několika letech nutné – změnou nabíráte nové zkušenosti, jste nuceni přizpůsobovat se novým podmínkám. V práci trávíme třetinu svého života. Není důvod, abychom tuto podstatnou část protrpěli!

Kdy je čas na změnu

Ať už vás v práci rozčiluje kolektiv, šéf nebo neuspokojující pracovní podmínky, vždy existují i nějaká pozitiva, která vás v zaměstnání drží. Nejčastěji je to uspokojivý plat nebo fakt, že prostě máte práci. Jestliže svůj job ale vyloženě nesnášíte, každou neděli na vás padá deprese, ve všední dny vstáváte s pocitem hrůzy a přenášíte svou nespokojenost i na druhé, měli byste se zamyslet, zda vám zaměstnání za takové nervy stojí. Většina problémů se dá vyřešit – s nevrlými kolegy se časem můžete naučit vycházet stejně jako lze finanční nedoceněnost probrat s nařízeným a situaci tak třeba změnit.

Klíčovým ukazatelem by měl být váš osobní pocit – uspokojuje vás vaše práce? To je to hlavní. Spolehlivým signálem k odchodu je také výrazné zhoršení zdravotního stavu – zejména časté bolesti hlavy, břicha nebo zad.

Zvyšte svou šanci na lepší práci

Ještě než podáte výpověď, zjistěte, jaké jsou podmínky na pracovním trhu. Je možné, že nízkého platu, který vás v současné době trápí, se dočkáte i v jiném zaměstnání vašeho oboru. Ujasněte si, co přesně byste chtěli dělat a podle toho se zařiďte – toužíte pracovat jako delegátka? Doplňte si vzdělání státní zkouškou z cizího jazyka – vaše šance na uplatnění se rázem zvýší. Samozřejmě je lepší hledat si novou práci ještě v době, kdy jste zaměstnaní, pokud je vám ale z práce do breku, v zájmu zachování zdraví odejděte raději co nejdříve.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies