Chcete zhubnout? Dejte si bonbon

Zapomeňte na to, kolik kalorií během hubnutí přijímáte, spíše se zamyslete nad tím, jak je přijímáte. Je třeba se naučit rozeznávat alarmy, které vám vlastní tělo dává najevo.

Tři zabalené bonbony

 

Co je to za metodu hubnutí?

 

Jste právě vy milovníkem cukru a různých bonbónků? Tak to vás potěšíme. Principem této metody je příjem cukru, právě v tu chvíli, kdy dostanete hlad. Sáhněte například po bonbonu. Ale pozor!! Jste-li diabetik nebo máte potíže s hormony, tuto metodu nezkoušejte!

Hlad – alarm číslo jedna

Proč dostanu hlad? Protože organismus hlásí mozku změnu hladiny cukru, tedy snížení jeho hladiny. Cukr je třeba co nejrychleji doplnit, což mozek zpracuje tak, že my pocítíme hlad. Z počátku hlad mírný, který se dá vydržet. A to je právě ten okamžik, kdy je dobré sáhnout po něčem co obsahuje cukr. Mozek zaznamená, že základní potřeba byla naplněna, hladina cukru opět stoupne, normální energetická potřeba těla se naplní a je klid. Pokud se rozhodnete pocit hladu prodlužovat, hrozí riziko spuštění druhého alarmu.

Druhý alarm?

Druhý alarm se tedy spouští v okamžiku, kdy jste hlad neutišili. Mozek dostává signál, že chybí energie, protože jste svému tělu nedopřáli cukr. Tímto nutíte organismus využít své vlastní, vnitřní zdroje. Vnitřním zdrojem je glykogen uložený v játrech a svalech. „Nutíte organismus využívat glykogen – zaděláváte si na zdravotní potíže včetně nadváhy“. Po tom, co tělo hladoví a vy se tedy konečně rozhodnete energii doplnit, srovná se také hladina glykogenu a zároveň se vytvoří tukové zásoby na horší časy (hladovění).

Hubeňouři stále uždibují

Máte ve svém okolí nějakého hubeného člověka? Tak ho občas sledujte. Určitě neustále něco zobe. A dělá dobře, pokud cítí náznak hladu, okamžitě si něco dá. Hubeňour je spokojený sám se s sebou, ani jeho organismus nijak nestrádá.

Cukr tedy ano nebo ne?

Náš organismus cukr potřebuje, s tím nikdo nic nenadělá, je to naše životní palivo. Každá buňka v našem těle cukr ke své funkci potřebuje. Přesto je v poslední době cukr považován za škodlivý. Co na to říct? Všeho s mírou. Cukr nelze z potravy zcela eliminovat, to by s námi dobře nedopadlo. Dopřejte si takové sladkosti, které déle vydrží v ústech a cukr se tak dostává do organismu postupně. Pokud jde o opravdu sladké colové nápoje, nepijte sklenici najednou, ale pozvolna popíjejte.

Rozhodli jste se bonbónovou metodu vyzkoušet? Držíme vám palce. A co je ještě důležité? Samozřejmě jíst pravidelně, aspoň pětkrát během dne.

Dieta podle ročního období

Vyzkoušejte syrovou dietu

Hubneme pomocí vhodných bílkovin

Dieta podle povahy

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies