Chcete si pročistit mysl?

Lidská mysl je pro nás i v dnešní moderní době, kdy neustále přicházíme s novými psychologickými postupy a novými technologiemi, obrovskou záhadou. Ani nevíme, jestli ji někdy plně pochopíme. Nikdy nás nepřestane překvapovat a udivovat, čeho je naše mysl schopná. Mysl snad nikdy neutichne, neustále se zaobírá otázkami, myšlenkami a nepřestává spřádat další a další plány.

Chcete si pročistit mysl? Tohle zabírá

 

Někdy nám ale ani naše vlastní myšlenky nedávají smysl. Mysl také perfektně umí připomínat nepříjemné, špatné či otravné věci a vzpomínky. Kvůli tomu někteří trpí depresí, úzkostí, mají potíže usnout či se potýkají s jinými zdravotní problémy. Pročistěte si svou mysl ověřenými triky a najdete tak vnitřní klid.

 

  • Prý tím nejhorším, co může být, je nezaměstnaný mozek. Nebo ho až příliš zaměstnáváme zcela zbytečnými a nesmyslnými věcmi.

 

Tím, že se nudíte, nemá co na práci ani vaše mysl. Říká se, že je to cesta do pekel. Proto vám doporučujeme, abyste svou mysl neustále něčím zaměstnávali. Inspirujte se radou obdivuhodné Eleanor Roosevelt - “Každý den udělejte něco, čeho se bojíte!”. Možná si tím nejen pročistíte mysl, neboť nejvíc energie vyčerpáte na hraní si se slovy “Co, kdyby…”.

 

Většinou se strachujeme obrovského množství věcí, lidí či situací. A je to bohužel zcela zbytečné. Plýtváme energii na věci, které se ani nikdy nemusí doopravdy uskutečnit. Zbavte se zbytečných strachů, začněte s těmi menšími. Máte strach oslovit cizí lidi? Zkuste se přes to přenést, i kdyby jste se měli jen zeptat kolemjdoucího člověka na cestu. Jakmile se zbavíte jednoho strachu, uvědomíte si, jak snadno se můžete zbavit i těch ostatních, které vám ztěžují život.

 

Když máte přehlcenou či až moc klidnou mysl, nejprve to zhluboka prodýchejte. Pak si můžete to, co vás trápí, jednoduše sepsat na papír. Vytvořte si seznam, který před sebou uvidíte a možná tak lépe pochopíte podstatu onoho problému, co vám nedá spát. Hodně pomáhá především komunikace s ostatními lidmi - rodinou a přáteli.

 

Každý potřebuje občas slyšet uklidňující slova, že to určitě dopadne dobře. Svěřte se jim a oni se zase mohou svěřit vám. Tak možná pochopíte, že své problémy zbytečně zveličujete a že nejste jediní na světě, koho něco trápí. Naučte se žít v přítomnosti, nepoutejte se k minulosti a myslete na budoucnost. Pamatujte, že nejistota tu bude vždy, ale záleží jen na vás, jestli chcete svůj život věnovat neustálému strachu nebo se rozhodnete riskovat.

 

Když vám bude nejhůř, vzpomeňte si na citát Marka Twaina, který říká: “Člověku nemůže být dobře bez jeho vlastního svolení”.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies