Chceme nový bazén

Plánujete pořízení vlastního bazénu na zahradu? Pokud se chcete už v létě koupat u vás na zahradě, je čas se po nějakém tom bazénu poohlédnout. Možná vám dnešní článek pomůže při rozhodování, který bazén bude pro vás a vaši zahradu nejlepší. 

Bazén u domu s lehátky a slunečníkem

Důležitá je kvalita

Rozhodně se nenechte nalákat na nízké pořizovací ceny bazénů, to se nikdy nevyplatí. Většinou pak nastávají nejrůznější komplikace, které vyžadují opravy a další výdaje. Je tedy nadmíru důležité vybrat si opravdové profesionály, kteří odvedou práci na jedničku. Takové jsou bazény Albixon. Odborníci vám poskytnou radu na kterékoli pobočce v České republice i na Slovensku. Poradí, jak se orientovat v široké nabídce, tvarů, materiálů i bazénového příslušenství.

Myslete na to, že bazén je věc, kterou si pořizujete na mnoho let, proto je důležité nákup i samotný výběr dobře promyslet, naplánovat a navrhnout. 

Který typ si vybrat?

V případě, že jste laik asi budete vybírat podle toho, jak bazén na první pohled vypadá a nejspíše vás vůbec nezajímá, zda jde o bazén laminátový, fóliový, samonosný, nadzemní nebo bazén s přelivem. Tak který je který?

Samonosný bazén

Co se týče samonosných bazénů jde o zapuštěné bazény, jsou ideální pro venkovní instalace. Konstrukce je vyrobe z velice odolného materiálu, který vydrží až 50 let. Také jejich barevnost je velmi odolná. Tvárnost materiálů je velkou výhodou, umožní totiž výrobu bazénů jedinečných tvarů.

Laminátový bazén

Tento bazén je podobný samonosnému co se týče odolnosti a mechanických vlastností materiálů. Nevýhodou je, že jsou vyráběny jako monolitické nádrže a nelze tedy měnit jejich velikost, hloubku, tvar a umístění schodů podle požadavků zákazníka. Můžete si vybrat barvu.

Fóliový bazén

Tyto bazény jsou vyráběny odlišnou technologií. Je možné pořídit dva typy fóliových bazénů. U prvního typu je to stejné jako u laminátových bazénů, nelze tedy měnit tvar a ni velikost. Skládají se z ocelové konstrukce , do které se poté vkládá vložka z PVC fólie. Pokud jde o druhý typ, ten je vyráběn z konstrukce tvořené ztraceným bedněním z proměnlivou hloubkou dna. 

Přelivový bazén

Potrpíte si na opravdový luxus? Pak vsaďte na přelivový bazén. Bude to sice finančně náročnější, ale výsledek bude stát za to. Jde o největší světovou kvalitu. Albixon má i levnější řešení. Stačilo upravit samonosné bazény a opatřit je technologií přelivových žlábků. Žlábky jsou navrženy tak, aby současně plnili funkci vyrovnávacích nádrží. 

Máte vybraný typ bazénu? V tom případě přejeme krásné letní koupání. 

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies