Cestovní pojištění

Pokud toužíte po dovolené v pohodě a bez obav, nezapomeňte na cestovní pojištění. Nezbytným minimem je pojištěni léčebných výloh, pojištění odpovědnosti za škodu, pojištění zavazadel a úrazové pojištění.
Červené auto stojící v pustině

Dovolená a cestovní pojištění

Typ cestovního pojištění si vybírejte podle potřeb a účelu své cesty. Existuje pojištění krátkodobé, dlouhodobé, pojištění turistické a připojištění pracovních cest nebo pobytů v cizině, rodinné či skupinové a mnoho dalších.

Cestovní pojištění – nikdy není pozdě!

Samozřejmě je nejlepší sepsat pojistnou smlouvu pár dní před odjezdem, ale pojišťovny myslí i na zapomnětlivce a některé nabízejí možnost uzavřít pojistku až na ruzyňském letišti nebo na místě vaší dovolené se zastupitelem pojišťovny. Možností je také sjednání pojistky přes Internet, po telefonu nebo prostřednictvím SMS zpráv. Pojištěni jste od chvíle, kdy jsou peníze připsány na účet pojištovny.

Cestovní pojištění - cena

Cena pojištění vychází především z místa pobytu (čím vzdálenější a nebezpečnější destinace, tím budete platit víc), z programu dovolené (dražší je aktivní dovolená se sportovním programem), a věku pojištěnce. Mimochodem, kam letos vyrážíte?

Cestovní pojištění – nezbytné minimum

Na dovolenou byste s sebou měli mít minimálně pojištěni léčebných výloh, pojištění odpovědnosti za škodu, pojištění zavazadel a úrazové pojištění.

Pojištění léčebných výloh

pokrývá úhradu nákladů na lékařské ošetření, na léky, pobyt v nemocnici, přepravu do zdravotnického zařízení, náklady na převoz domů nebo na případnou cestu opatrovníka do ciziny.

Úrazové pojištění

se sjednává na riziko úmrtí, trvalé invalidity nebo trvalých následků následkem úrazu.

Pojištění zavazadel

se sjednává se pro případy poškození nebo zničení zavazadel (ne však vaším zaviněním), také pro případy krádeže nebo ztráty zavazadel. Pojištění se nevztahuje na peníze, ceniny a elektroniku.

Pojištění odpovědnosti za škodu

je pojištění za škody na zdraví či majetku, které jste nedopatřením způsobili.

Další druhy cestovního pojištění

  • pojištění storna zájezdu
  • pojištění zpoždění letu
  • pojištění únosu letadla
  • pojištění zpoždění zavazadel
  • pojištění nevyužité dovolené (z důvodu hospitalizace, poškození majetku apod.)
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies