Cestovní kanceláře

Při výběru dovolené je třeba dávat si pozor na solidnost cestovních kanceláří a agentur. Tuto solidnost si můžete jednoduše ověřit. Stačí vědět, co požadovat a na co máte právo.
Špendlík s modrou hlavičkou zapíchnutý do mapy

Cestovní kancelář a cestovní agentura - jaký je rozdíl?

Cestovní kancelář prodává zájezdy, které sama pořádá, kdežto cestovní agentura prodává zájezdy a služby jiných cestovních kanceláří, je tedy pouze zprostředkovatelem.

Cestovní kanceláře a pojištění proti úpadku

Při příchodu do cestovní kanceláře či agentury si nechte ukázat certifikát o pojištění proti úpadku. Každá cestovní kancelář a agentura totiž musí být pojištěna. Díky tomuto pojištění vám nehrozí, že zůstanete v zahraničí na holičkách. Dávejte si také pozor, zda cestovní kanceláři nekončí platnost pojištění v době vašeho pobytu.

Cestovní smlouva

Cestovní smlouva, kterou podepisujete při nákupu zájezdu, musí obsahovat označení cestovní kanceláře či cestovní agentury, označení místa pobytu, druh dopravy. Dobře uděláte, když si do smlouvy necháte zapsat i údaje jako např. vzdálenost hotelu od pláže, druh pokoje apod. Budete tak mít větší jistotu, že co bylo slíbeno, bude také splněno. Pokud vám cestovní kancelář odmítne údaje dopsat, jděte raději jinam.

Reklamace zájezdu

Pokud se údaje uvedené v cestovní smlouvě lišily na zájezdu od skutečnosti a nedostatky nebyly nějakým způsobem kompenzovány, můžete po návratu podat reklamaci, a to do 90 dní od skončení zájezdu. Reklamace se podává na adresu cestovní kanceláře doporučeným dopisem. Cestovní kancelář je povinna vám do 30 dnů odpovědět. Pokud nebudete spokojeni s navrženým řešením, obraťe se na Asociaci českých cestovních kanceláří a agentur. V nejhorších případech pomůže i soud.

Tipy na dovolenou

Mexiko a bílé pláže Yucatanu
Barcelona - žhavý tip
St. Martin - není tohle ráj?
Mallorca - perla středomoří
Káhira a její Město mrtvých
Libanon - exotika i dobrodružství
Chorvatsko - dálnice a poplatky
Thajsko - Thajské království
Ostrov Santorini


Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies