Čeká vás nákup kočárku?

Existuje mnoho různých typů dětských kočárků, ve kterých se dá orientovat jen stěží. Proto si před koupí vhodného kočárku musíme promyslet, k jakému účelu nám bude sloužit a také, kolik jsme ochotni do něj investovat.

Dítě sedící v kočárku

Typy dětských kočárků

  • Hluboké kočárky - jsou vhodné pro dítě do jednoho roku. Výhodou je jejich prostornost a možnost dítě v kočárku houpat. Nevýhodou je krátká doba použitelnosti.
  • Sportovní kočárky - jsou vhodné pro dítě od 6-ti měsíců do 3 let věku.
  • Kombinované kočárky - nabízí kombinaci hlubokého a sportovního kočárku v jednom. Lze jej použít do 3 let věku.
  • Golfky - jsou vhodné pro dítě, které již umí chodit. Slouží na krátké popojíždění a na cestování.

Vybíráme vhodný kočárek - jak na to?

Při výběru vhodného kočárku se zaměříme na následující faktory:

Rozměry kočárku - s kočárkem bychom měli bez problémů projít vchodovými dveřmi a také dveřmi od bytu. Pokud bydlíme ve vyšším domě, kde je výtah, je vhodné, aby se kočárek vešel i do výtahových dveří.

Hmotnost - vzhledem k tomu, že je nutné kočárek v mnoha případech zvedat (do schodů, při nástupu do dopravních prostředků, apod.), jsou vhodné kočárky s odlehčenou konstrukcí (vyrobené obvykle z hliníkových slitin). Taková konstrukce by ovšem měla být dostatečně stabilní.

Kolečka - do měst se nejlépe hodí kočárky s malými, tvrdými, úzkými a otočnými kolečky. Tento typ koleček je nejvhodnější pro jízdu po chodnících, dlažbě, apod. Pro lesní cesty a parky jsou vhodné větší kolečka s odpružením, případně nafukovací kola.

Korba - měla by mít odvětrání (zabráníme tím přehřátí dítěte). Také je vhodné, pokud má kočárek odnímatelný potah, který se dá snadněji udržovat v čistotě.

Brzdy - nikdy nevíme, kdy se budou hodit. Proto před koupí kočárku vyzkoušíme jejich kvalitu. Kvalitnější kočárky mají ovládání brzd přímo na rukojeti.

Rukojeť - měla by být výškově nastavitelná. Lze koupit i kočárky, které nabízí možnost překlopit rukojeť za korbu kočárku.

Skladnost - pokud kočárek často převážíme autem, je vhodný takový, který se dá rychle a pohodlně složit.

Výbava - předem si zjistíme, co budeme ke kočárku potřebovat dokoupit. Některé kočárky mají v základní výbavě tašku na rukojeť, pláštěnku, síťku proti hmyzu nebo například autosedačku. Praktický je i úložný prostor pod kočárkem.

Cena - také cena je velmi důležitým faktorem. Při výběru vhodného kočárku dbáme především na bezpečnost a pohodlí dítěte. Nikdy nekupujeme kočárky, o jejichž kvalitě nejsme stoprocentně přesvědčeni. Kvalitní dětské kočárky nejsou sice levnou záležitostí, ale rozhodně se do jejich koupě vyplatí investovat!

Kupujeme obuv pro dítě

Vybíráme autosedačku pro naše dítě

Strava pro děti do tří let

Učíme dítě slušnosti

Jak naučit děti respektovat své rodiče

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies