Časté chyby při hubnutí

Je mnoho lidí, kteří drží všechny možné diety a ne a ne zhubnout. Jednou z příčin tohoto neúspěchu je i to, že se dopouštějí omylů, které jim v tom brání. Jsou jimi například velké cíle, nevhodný okamžik, drastické diety aj.

Kuřecí plátek s bramborem a brokolicí

Velké cíle

Dejte si takový cíl, který je možné splnit. Když si slíbíte, že do půl roku shodíte 20 kilo, tak rychle zjistíte, že to není možné a téměř stoprocentně svou snahu vzdáte.

Drastické diety

I když drastické diety, pomohou rychle shodit nadbytečná kila, málokomu bude dlouhodobě chutnat salát se salátem. U diety je dobré postupovat pomalu. Ideální je shodit dvě až tři kila za měsíc

Snaha změnit jen stravu

Samozřejmě, že se dá zhubnout pouhým ubráním jídla, ale ve většině případů to vede k tzv. jo-jo efektu, kdy se shozená kila vrátí zpět a ke všemu v podobě tuků místo svalů. Lepší je si místo menších porcí přidat na pohybu.

Nevhodný okamžik

Častou chybou je s dietou začínat v období svátku a jiných slavnostních příležitostí. Je totiž těžké odolat tlaku společnosti a odmítnout nabízené jídlo.

Sledování negativ

Člověk nesmí být nešťastný ze svého bříška nebo stehen, ale naopak by měl hledat své přednosti. Každá kosmetička nebo kadeřník určitě rádi poradí, jak zvýraznit hezké oči nebo kvalitní vlasy.

Doufání v nemožné

Mnoho lidí sází na diety, koktejly nebo náplasti, kterým dělají reklamu slavní lidé, a doufají v to, že zhubnout, aniž by museli cokoliv dělat. To, ale v žádném případě nestačí, vždyť i známí lidé kromě používání těchto přípravků například cvičí.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies