Čakry a léčivá síla kamenů

Že mají drahé kameny léčivé účinky, je všeobecně známo. Víte ale, jak vám mohou pomoci při konkrétních zdravotních potížích?

Kámen zvaný ametyst

Co jsou čakry a jak ovlivňují naše zdraví

Čakry jsou energetická centra v našem těle, kdy každé jednotlivé centrum ovlivňuje funkci nějakého orgánu. Čakry neustále nasávají a vyzařují energii. Je-li energie některé čakry oslabená, příliš zesílená či zablokovaná, projeví se to zdravotními potíži. Kameny pomáhají tyto čakry zharmonizovat. Přikládají se na konkrétní čakru a nechávají se obvykle působit patnáct až dvacet minut.

Čakry jsou nejvíce blokovány negativními myšlenkami, přičemž každé téma myšlenky souvisí s určitou čakrou. Proto máte např. střevní potíže, když nemůžete něco „strávit“ nebo vás bolí v kříži, když si všechno „berete na svá bedra“.

Samotné čištění čaker drahými kameny není všemohoucí. Po jejich působení se vám sice uleví a příznaky se mohou na čas zmírnit nebo úplně zmizet, pokud ale neodstraníte samotnou příčinu – která tkví ve vaší hlavě – potíže se budou vracet.

Pro trvalé odstranění zdravotních potíží doporučujeme meditaci, která vás naučí očistit se od negativních myšlenek. Psali jsme o ní v těchto článcích:

Meditace - když mysl odpočívá

Meditace - k čemu je dobrá?

Čakry a kameny, které je léčí

Základní čakra

Čakra základní se nachází v oblasti mezi konečníkem a pohlavními orgány a působí na ni kameny jako je citrín, karneol, záhněda, červený jaspis, obsidián nebo azurit. Ovlivňuje zdraví pohlavních orgánů, tlustého střeva, dolních končetin, nadledvinek; a krvetvorbu. Základní čakru (též čakra kořene) ovlivňují především myšlenky týkající se materiálního zabezpečení.

Sakrální (křížová) čakra

Čakra sakrální zasahuje do oblasti podbřišku a kříží, proto se jí také někdy říká čakra křížová. Znečišťují ji obavy a negativní myšlenky týkající se uspokojení sexuálních a fyzických potřeb, ale také závislosti všeho druhu. Tuto čakru harmonizuje oranžový vápenec, červený jaspis, oranžový karneol, citrín. Čakra křížová ovlivňuje stav močového měchýře, ledvin, ale i pohlavních orgánů.

Čakra solar plexu

Nachází se v samém středu břicha. Charakterizuje ji ovládání a moc, proto ji zatěžují obavy z autorit nebo naopak touha po moci, potíže se sebeovládáním či naopak snaha o přísnou sebekontrolu. Ovlivňuje zdraví dolní poloviny zad, trávicího ústrojí, žlučníku, sleziny a jater. Ulevit vám může přikládání jantaru, zlata, zlatého berylu nebo tygřího oka dva prsty nad pupkem.

Čakra srdce

Srdeční čakra se nachází uprostřed srdce a na rozdíl od spodních čaker se jí týkají duchovní témata jako např. láska a mezilidské vztahy. Oslabují ji vztahy založené na závislosti, neschopnost zcela se otevřít a naplno prožívat lásku, nenávisti vůči čemukoliv. Očišťovat se můžete kameny zbarvenými do tmavě zelena (olivín, smaragd, jadeit ad.). Čakra ovlivňuje zdraví srdce a dýchacího ústrojí, ale i pokožky.

Krční čakra

Krční čakra se nachází v oblasti krku, kameny přikládejte přímo do krční jamky. Týkají se jí témata jako je komunikace, pravdomluvnost, schopnost říci si o to, co potřebuji. Patří zde čelisti, krk, uši, štítná žláza, ruce. Harmonizující účinky hledejte v kamenech jako je tyrkys, modrý topaz, modrý turmalín nebo modrý obsidián.

Čakra třetího oka

Třetí oko najdete u kořene nosu, tedy přesně mezi obočím. Negativně jej ovlivňuje strach z minulosti či budoucnosti a nedůvěra v duchovno. Čakra třetího oka je zodpovědná za zdraví nervového systému, uší, očí, nosních dutin. Přikládejte sokolí oko, modrý obsidián, sodalit, azurit nebo lazurit.

Čakra korunní

Nachází se ve středu temene, ale zasahuje až do prostoru nad hlavou. Souvisí s vědomím jednoty a dokonalosti. Neharmonická korunní čakra udržuje poslední zbytky blokád ve všech ostatních čakrách, pouze vědomí jednoty totiž vede k celistivé harmonii. Pomáhají jasné, bezbarvé kameny jako je např. křišťál nebo fialově zbarvené kameny typu ametyst.

Kameny podle znamení zvěrokruhu

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies