Čaj Pu-erh napomáhá hubnutí

Tento tradiční čaj pěstovaný v čínské provincii Jün-nan, je znám nejen díky své tisícileté zajímavé historii, ale také díky svým příznivým účinkům pro naše tělo. Pu-erh je skvělým pomocníkem při boji s nadváhou.

Sítko se sypaným čajem

Z historie tohoto čaje

Pu-erh je druh čaje znám již za doby starých čínských dynastií, kde se pravidelně objevoval mezi pochutinami císařského dvora. Jeho historie sahá až k počátkům našeho letopočtu. Podle tehdejších pravidel dvora jej mohli konzumovat pouze čínští císaři, běžným smrtelníkům byl tento čaj zapovězen.

 

Tento tradiční čaj pěstovaný v čínské provincii Jün-nan, se zpracovává s užitím dodatečné fermentace černého čaje. V Jün-nanu se čaj sklízí třikrát ročně, druhy Puerhu se jmenují podle sklizně, ve které byly sklizeny.

Typy sklizní

  • Čchun-ťien - čaj je sklízen v polovině dubna. Lístky se vyznačují bílým chmýřím.
  • Er-šuej - čaj se sklízí mezi červencem a srpnem. Slouží pro výrobu lisovaných čajů.
  • Ku-chua - sklízí se v září a říjnu. Slouží k výrobě tabulkového čaje.

Není Pu-erh, jako Pu-erh

Čaj Pu-erh se vyskytuje v 11-ti jakostních kategoriích. Nejkvalitnější typ je sice nejdražší, ale zároveň také nejúčinnější.

Jak pít tento čaj

Abychom pozitivní přínos čaje Pu-erh pro naše tělo znásobili, je nejvhodnější jej vypít ihned poté, co byl uvařen. Na půl litru horké vody (90°C) použijte jednu až pět lžiček čaje, poté louhujte 2 až 4 minuty.

Příznivé účinky čaje Pu-erh

Pu-erh posiluje imunitní systém, zlepšuje trávení, působí antidepresivně, pomáhá při bolestech hlavy, zmírňuje astma, sennou rýmu, cukrovku a také obtíže spojené s klimakteriem. V čaji byla objevena přírodní antibiotika, které mohou pomoci v léčbě různých onemocnění.

Pu-erh napomáhá hubnutí

Pu-erh je také skvělým pomocníkem při boji s nadváhou. Pokud chcete snížit váhu, pijte tři šálky denně alespoň po dobu jednoho měsíce.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies