Bylinky pro domácí recepty na krásu

Bylinky představují účinnou zbraň při ošetřování pleti, kůže a těla. Objevte kouzlo bylinek nejen ve vaší kuchyni, ale také v domácích receptech na krásu. Nechte se hýčkat bylinkami.
Lístky máty

Tymián, bylinka napomáhající hydrataci pleti

Pokud máte mastnou a nečistou pleť, může vám pomoci tymián. Tato bylina působí dezinfekčně, čistí póry a dodává pleti potřebnou hydrataci. Vytvořte si pleťovou masku ze 2 polévkových lžic tvarohu a 1 lžičky pomletého tymiánu. Směs naneste na pleť, nechte 10 minut působit a poté opláchněte vlažnou vodou.

Bylinky pro ústní hygienu

Ústní hygieně může napomoci také vlastní směs na čištění zubů. Tu si můžete vytvořit z 1 lžičky mořské soli, půl lžičky sušeného zázvoru, ze 4 lžic jedlé sody a z 6 kapek mátového oleje. Léčivé účinky mořské soli pomáhají dásním, zázvor pomáhá očistit ústní dutinu od bakterií, máta poslouží k osvěžení dechu a jedlá soda odstraňuje zabarvení chrupu.

Koupel z bylinek

Nic neosvěží unavenou pleť lépe, než koupel po dlouhém dni. Pokud ke koupeli použijete ještě bylinky a olej, odměníte se nejen své pleti, ale také duši. Jako bylinky do koupele se hodí např. heřmánek, levandule, šalvěj, rozmarýn, meduňka i jiné. Směs si vytvoříte tak, že bylinky vložíte do uzavíratelné nádoby a přelijete čtvrt litrem olivového oleje. Poté nádobu necháte ustát asi na 4 týdny na chladném místě a scedíte obsah do čisté nádoby.

Nechte se inspirovat bylinkami

  • Tymián dodává vlhkost a působí antisepticky.
  • Meduňka uvolňuje křeče, uklidňuje a má antibakteriální účinky.
  • Rozmarýn vzpruží vaše tělo – působí proti únavě a vyčerpání.
  • Šalvěj pomáhá proti nadměrnému pocení a umí si poradit i s horečkou.
  • Levandule se používá při léčbě lupů a nadměrném vypadávání vlasů.
  • Máta působí proti bolestivým křečím trávicího ústrojí a pomáhá proti svědění kůže, při vyrážkách a kopřivkách.
  • Měsíček zahradní urychluje hojení hnisavých i špatně se hojících ran a užívá se taktéž proti plísním a alergickým zánětům kůže.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies